Amazon omsatte for 109 milliarder dollar i første kvartal

Giganten nyter godt av at pandemien har sendt netthandelen til værs. Aksjen stiger i etterhandelen etter sterke tall for årets tre første måneder.

Amazon-sjef Jeff Bezos vil fratre stillingen i løpet av 2021.
Publisert:

Amazon la torsdag etter børsslutt frem tallene for årets første kvartal, som viser at det Wall Street-noterte selskapet knuser både fjoråret og forventningene:

  • Omsetningen landet på 108,5 milliarder dollar, mot 75,5 milliarder dollar i samme periode i fjor.
  • Resultat per aksje ble 15,79 dollar, mot 5,01 dollar per aksje i første kvartal 2020.

På forhånd var det ventet en omsetning på 104,5 milliarder dollar, mens analytikerne øynet et resultat per aksje på 9,54 dollar, ifølge Refinitiv-estimater, omtalt av amerikanske medier.

Kvartalsomsetningen er en vekst på 44 prosent fra fjorårets tre første måneder. I kroner tilsvarer inntektene 889 milliarder.

Coronavinner

Med stengte butikker på grunn av coronakrisen flyttet mer handel seg over på nett. I tillegg har etterspørselen etter underholdning hjemme økt.

Situasjonen har resultert i sterk omsetningsvekst for netthandelselskapet, som blant annet leverte rekord i fjorårets fjerde kvartal.

Fra før er dette også en sterk periode på grunn av julehandelen, mens første kvartal vanligvis er svakere.

Amazon venter at inntektene vil fortsette å være høye.

I andre kvartal forventer selskapet en omsetning på mellom 110 milliarder dollar og 116 milliarder dollar, fremgår det i rapporten. Det tilsvarer en vekst på mellom 24 prosent og 30 prosent fra samme periode i fjor.

Skytjenesten Amazon Web Services hadde inntekter på 13,5 milliarder dollar i årets første kvartal, opp fra 10,2 milliarder dollar i fjor, ifølge regnskapet.

Nettgiganten trekker også frem strømmetjenesten Prime Video som en vinner, med over 200 millioner betalende medlemmer og sterk vekst i antallet timer den blir brukt.

Les også

Skal ha slått Bezos med kajakkåre – nå overtar han Amazon

Aksjen hopper

De sterke salgstallene har løftet Amazon-aksjen det siste året, og nå har giganten en børsverdi på 1.750 milliarder dollar.

I etterhandelen torsdag stiger aksjen rundt fire prosent. I den ordinære handelen endte Amazon-aksjen opp 0,37 prosent til kurs 3.471 dollar.

Toppsjef Jeff Bezos, som er verdens rikeste person, varslet nylig at han vil fratre stillingen denne høsten.

Arvtageren er Andy Jassy, som har jobbet under Bezos i 24 år.

Les også

Han startet historisk kamp mot Amazon: – Aldri opplevd sånn behandling

Publisert:

Her kan du lese mer om