Elon Musk: – Aksjen vil bli knust som en sufflé under en slegge

Elon Musk advarer om Tesla-kollaps på børs dersom markedet mister troen på elbilprodusentens fremtidige inntjening.

Tesla-sjef Elon Musk har tidligere gått hardt ut mot short-spekulantene i selskapets aksje, og har på Twitter pekt på at han mener de kommer til å «brenne seg».
Publisert:

Teslas himmelferd på New York-børsen i år har vært uten sidestykke, der markedsverdien nå er på hele 554 milliarder dollar.

Toppsjef Elon Musk advarer nå om at denne utviklingen ikke nødvendigvis vil fortsette, fremgår det i et brev til de ansatte, omtalt av flere amerikanske medier.

Les også

Audi e-tron er årets hittil mest populære bil

– Vil bli knust

Musk viser til at elbilaksjen på Wall Street prises til hva selskapet potensielt kan tjene av penger i fremtiden. Fortsatt har selskapet lav inntjening, omtrent én prosent det siste året, påpeker Musk.

Kostnadskontrollen til selskapet, som er det klart mest verdifulle bilselskapet på børs, er derfor ekstremt viktig, fremgår det i brevet.

– Investorene gir oss mye kred for vår fremtidige lønnsomhet, men hvis de på hvilket som helst tidspunkt konkluderer med at dette ikke blir en realitet, så vil aksjen vår umiddelbart bli knust som en sufflé under en slegge, skriver Musk, ifølge CNBC.

Dette er nok en henvisning til den luftige desserten og det som gjerne omtales som en luftig oppgang i aksjekursen til Tesla på grunn av den skyhøye prisingen.

Kort tid etter åpning på Wall Street er Tesla-aksjen ned over fem prosent.

Les også

Tesla tas inn på S&P 500-indeksen: Blir største nykommer noensinne

Høyt shortet

Musk er ikke den eneste som mener Tesla-aksjen er sårbar. En rekke shortere, som vedder på kursfall i aksjer, har børsveddemål gående mot elbilaksjen.

Veddemålene har falt markant den siste tiden, men Tesla er fortsatt den mest shortede aksjen i verden, dersom man måler shortinteressen i dollar.

Musk har tidligere gått hardt ut mot disse spekulantene og fremhevet at han mener de «kommer til å brenne seg».

Det har de også gjort, med svære milliardtap så langt i år.

Les også

Vedder over 30 milliarder på kollaps i vaksinekandidat

Publisert: