Trippelrekord på Wall Street etter tek-oppgang

Joe Bidens valgseier er formelt godkjent i USA, og Wall Street stengte til nye rekorder. Teknologiaksjene dro Nasdaq-indeksen oppover etter onsdagens nedtur.

Publisert:

Wall Street steg fra start torsdag ettermiddag, etter at Kongressen bekreftet Joe Bidens valgseier. Oppgangen tiltok utover ettermiddagen, og de tre største indeksene satte alle nye rekorder torsdag kveld.

Dagens utslag fulgte et løft for både Dow Jones og S&P 500 dagen før, da førstnevnte stengte på et rekordhøyt nivå.

Slik stengte Wall Street:

  • Dow Jones opp 0,69 prosent
  • Nasdaq Composite opp 2,56 prosent
  • S&P 500 opp 1,48 prosent

Indeksene løftet seg på håp om at gårsdagens Demokrat-seier i Georgia kan bety at påtroppende president Joe Biden kan bruke mer penger over budsjettet. Han kan også komme med en større krisepakke til den coronarammede økonomien, skriver CNBC.

Etter delstatsvalget fikk Demokratene et knapt flertall i Senatet.

Tek-oppgang

Nasdaq hentet seg inn fra nedgang onsdag, samtidig som flere teknologiganter snudde oppover fra gårsdagens fall.

Apple steg 3,41 prosent for dagen, Microsoft var opp 2,85 prosent og Google-eier Alphabet var opp 2,99 prosent.

Tesla var blant aksjene som steg kraftig torsdag. Aksjen stengte med en oppgang på 7,94 prosent til 816,04 dollar.

Aksjen er opp over 15 prosent så langt i år.

Den siste tidens Tesla-oppgang har gjort Elon Musk til verdens rikeste mann. Han passerte torsdag Amazon-sjef Jeff Bezos på listen.

Les også

Elon Musk er verdens rikeste

Oppgang tross opptøyer

Onsdagens oppgang skjedde under kaoset i Washington D.C., da Trump-tilhengere brøt seg gjennom barrikader og inn i kongressbygningen for å protestere mot valgresultatet.

Siden har ledere verden over fordømt opprøret, og Kongressen har altså godkjent den nye presidenten flere timer på overtid.

Men markedet har ikke reagert nevneverdig på opptøyene.

– Styrken til landet vårt ligger i institusjonene og lovene våre. Å se dette er nedslående, men vi vil komme styrket gjennom det, og jeg tror det er budskapet fra markedene, sier investeringstrateg ved QMA, Ed Keon, til CNBC.

Donald Trump har fått mye motstand det siste døgnet og blant annet blitt utestengt fra Facebook og Instagram. Lederen for Representatenes hus Nancy Pelosi har bedt om at den sittende presidenten går av umiddelbart.

I likhet med indeksene på Wall Street, klatret også de asiatiske børsene i morgentimene. I Europa steg børsene torsdag, og også Oslo Børs var i pluss.

Les også

Pelosi krever at Trump fjernes: – Han er en veldig farlig person

Færre ledige enn ventet

Før åpningstid viste ferske tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet at totalt 787.000 amerikanere søkte som ledighetstrygd for første gang i uken som gikk. Det er under estimatet på 800.000, ifølge Direkt Makro-tall gjengitt av TDN Direkt.

Det er også litt mindre enn i uken før der igjen, der tallet har blitt oppjustert til totalt 790.000 jobbsøkere.

Det har også kommet ferske tall for den amerikanske handelsbalansen, som viste at underskuddet økte fra 63,1 milliarder til 68,1 milliarder dollar fra oktober til november. Her var det ventet et underskudd på 65,2 milliarder, ifølge Direkt Makro.

Les også

Trump utestenges fra Facebook og Instagram ut presidentperioden

Publisert:
Gå til e24.no