Hedgefond kutter Rec Silicon-veddemål med tap

Fondet Voleon satset på kursfall i solselskapet som har steget kraftig på Oslo Børs. Nå er fondet ute av Finanstilsynets shortregister.

Rec Silicons anlegg Moses Lake i USA.
Publisert:

Voleon Capital Managements veddemål skapte debatt på blant annet Finansavisens aksjeforum i kjølvannet av Gamestop-fenomenet i USA.

Nå har det amerikanske hedgefondet forsvunnet ut av Finanstilsynets liste over shortposisjoner, der det var oppført med en posisjon på litt under 2,1 millioner aksjer.

Det er ikke kjent om fondet har kvittet seg med hele posisjonen eller kun redusert den. Registeret viser kun veddemål som utgjør minst 0,5 prosent av aksjene i selskapet.

Fondet kan dermed fortsatt sitte med en mindre posisjon som ikke vises i listene.

Les på E24+

I Rec Silicon kan kanskje Røkke få hjelp av sin gamle venn Clinton

Har tapt på veddemålet

Veddemålet har uansett gått feil vei for Voleon. Fondet som er basert i California, bruker en strategi basert på kunstig intelligens og algoritmer i sine investeringer, ifølge Financial Times.

Da posisjonen første gang ble meldt i slutten av januar sto Rec Silicon-kursen i 18,7 kroner, men hadde steget til 23,7 kroner da posisjonen forsvant ut av listen.

Rec Silicon-aksjen har siden Aker-gruppens inntog i slutten av 2019 vært en av vinnerne på Oslo Børs. Det siste halve året er kursen opp over 600 prosent, mens oppgangen så langt i 2021 er på mer enn 40 prosent.

Ifølge datatjenesten Short Nordic har Voleon et tap på nærmere 11 millioner kroner på posisjonen. Tapet er likevel en liten sum for fondet, som ifølge Financial Times har rundt 6 milliarder dollar under forvaltning.

Les også

Kjell Inge Røkkes styreplaner sendte Rec Silicon kraftig opp på Børsen

I minus på Oslo Børs-shorter

Voleon har også hatt shortposisjoner i en rekke andre selskaper på Oslo Børs tidligere, deriblant i riggselskapet Borr Drilling hvor det tapte penger og i Norwegian hvor det tjente penger, ifølge Short Nordic.

Summen av alle de registrerte shortposisjonene har gitt et samlet tap på 218 millioner kroner, hovedsakelig på grunn av et tap på 213 millioner på Borr Drilling, ifølge datatjenesten.

Andre store fond har også tapt på veddemål på kursfall i Rec Silicon, deriblant kapitalforvalteren Blackrock i fjor høst.

Med Voleon-veddemålet ute av listene er det ingen shortposisjoner registrert i Rec Silicon lenger.

I den første utgaven av saken var det oppgitt en aksjekurs på 21,5 kroner. Det riktige tallet er 23,7. Opplysningen ble rettet 17.02 klokken 12.20.

Publisert:

Her kan du lese mer om