Sterk konkurranse bidro til inntektsfall for DN-eier

Pr-tjenester og medieovervåkning trakk ned for NHST Media Group i første kvartal. Samtidig øker inntektene for Dagens Næringsliv.

Konsernsjef Trond Sundnes i NHST Media Group.
Kvartalsrapporter
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

NHST Media Group opplevde et fall i driftsinntektene på ni prosent til 256 millioner kroner i første kvartal. Det viser kvartalsrapporten fra selskapet, som blant annet eier Dagens Næringsliv og Fiskeribladet.

I fjor solgte konsernet Morgenbladet, som bidrar til noe av inntektsfallet. Justert for salget falt inntektene med 2,7 prosent.

NHST Media Group opplevde samtidig at driftsresultatet før avskrivinger og nedskrivinger endte på minus 2,0 millioner kroner i kvartalet.

Resultatet etter skatt endte på minus 17,2 millioner kroner, en forbedring fra minus 85,1 millioner kroner i fjor. Selskapet gjennomførte i første kvartal 2020 store nedskrivinger, som bidro til underskuddet den gang.

Les på E24+

DNB-forvalter tror Oljefondet vil ty til hedgefond-strategier

Svakt salg i andre halvår 2020

Konsernet opplyser at inntektsfallet i hovedsak skyldes lavere brukerinntekter innenfor kategorien «software-as-a-service», blant annet grunnet «sterk konkurranse og redusert etterspørsel» som følge av coronapandemien.

Dette virksomhetsområdet inkluderer PR-tjenesten Mynewsdesk og medieovervåkningsselskapet Mention Solutions.

Her hadde NHST Media Group inntekter på 57,2 millioner kroner i kvartalet, mot 64,4 millioner kroner i samme periode i fjor.

«Kvartalets rapporterte driftsinntekter ble påvirket negativt av at salget av nye abonnementer var lavt i andre halvår 2020, blant annet som følge av covid-19-pandemien», skriver konsernet.

Det legges til at begge selskapene «fortsatte å utvide sitt produkttilbud», noe som bidro til en bedring av salget av abonnementer i første kvartal.

Driftsresultatet før nedskrivinger og avskrivinger havnet på minus 2,3 millioner kroner for forretningsområdet, noe som var ned fra pluss 5,2 millioner kroner i fjor.

Les også

Konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i NHST går av

Vekst for Dagens Næringsliv

Forretningsområdet norske publikasjoner hadde driftsinntekter på 132,5 millioner kroner i kvartalet. Det var en oppgang på 3,7 millioner kroner fra året før, når man korrigerer for salget av Morgenbladet. Forretningsområdet består nå kun av Dagens Næringsliv.

Brukerinntektene i kvartalet steg her med 1,7 prosent til 98,2 millioner kroner.

«Dagens Næringsliv opplever en betydelig vekst i digital abonnentsbase og antall innloggede brukere i de digitale løsningene. Det er ventet at dette vil gi grunnlag for videre vekst i digitale brukerinntekter», skriver konsernet.

For de globale publikasjonene, som inkluderer bransjepublikasjonene Tradewinds, Upstream, Intrafish og Recharge, i tillegg til Fiskeribladet og Europower, flat inntektene med 3,6 millioner kroner til 66,1 millioner kroner i kvartalet.

Her endte driftsresultatet før avskrivinger og nedskrivinger på 6,7 millioner kroner, noe som var en betydelig forbedring fra året før.

– Det gleder meg at vi på mediesiden opplever en kraftig vekst for våre heldigitale journalistiske abonnementsprodukter. Vi lykkes også med både annonseprodukter og digitale eventer, sier konsernsjef Trond Sundnes i en pressemelding.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Resultatrushet
  3. NHST Media Group

Flere artikler

  1. Resultatforbedring for DN-eier

  2. Resultatvekst for Schibsted

  3. Kahoot tapte mer i første kvartal

  4. Sterkere kvartalstall fra Kongsberg Gruppen

  5. Adevinta-resultatet i minus