Flatt på Oslo Børs – Magnora falt etter storsalg

Hovedindeksen vaket rundt nullstreken onsdag. Samtidig faller Magnora-aksjen etter at investor Christen Sveaas solgte seg helt ut av selskapet.

STYRKES: Oslo Børs handles i positivt terreng onsdag.
Børsdagen
 • Joachim Birger Nilsen
 • Ine Brunborg
 • Maiken Svendsen
Publisert:

Det har vært en dag uten de store utslagene på Hovedindeksen, som stiger 0,05 prosent ved stengetid onsdag.

Magnora markerer seg blant de mest omsatte selskapene onsdag med et fall på 14,88 prosent til 17,96 kroner.

Nedgangen kommer etter at Kistefos solgte hele beholdningen sin - i underkant av 5,6 millioner aksjer - i selskapet for 18 kroner per stykk. Det tilsvarer en sum på 100 millioner kroner, og en eierandel på 9,74 prosent, ifølge en børsmelding.

Kistefos er et investeringsselskap fullstendig eid av Christen Sveaas, og salget ble varslet tirsdag ettermiddag.

Konkurransetilsynet henlegger sak mot Orkla

Etter razzia og etterforskning av Orkla, Mondelez og Norgesgruppen for mistanke om brudd på konkurranseloven, har tilsynet nå valgt å henlegge saken mot dagligvaregigantene.

Dette fremgår av en pressemelding onsdag morgen.

Det var tilbake i 2019 at Konkurransetilsynet aksjonerte etter mistanke om brudd på loven knyttet til innkjøpsbetingelser i dagligvaremarkedet.

Orkla-aksjen stiger 0,05 prosent ved stengetid.

I går meldte Kalera at det har problemer med et av anleggene i Atlanta i Orlando, USA. Selskapet driver vertikal gårsdrift, og har opplevd problemer med elektriske komponenter som drifter vekstlysene på anlegg. Dette har medført forsinkelser i leveransene til nye kunder, som igjen vil påvirke inntjeningen i mai, juni og juli, skrev selskapet i en melding.

Selskapet understreker at de ikke har fått noen avbestillinger som følge av forsinkelsene, og at de nylig har identifisert feilen i de elektriske komponentene.

Gårsdsselskapet falt markant fra start, men nedgangen har dempet seg utover formiddagen. Ved stengetid er aksjen ned 1,5 prosent til 32,8 kroner.

Les på E24+

Ukens Investtech: Fem kjøp for kortsiktig gevinst

Tørrlastrederi hopper videre etter skipskjøp

I morgentimene onsdag annonserte Shelf Drilling at det har sikret seg en ett år lang kontrakt for jack-up-riggen «Tenacious». Kontrakten inngås med Cabinda Gulf Oil, som eies i sin helhet av giganten Chevron Corporation.

Kontrakten gjelder drift utenfor kysten av Angola, og arbeidet er ventet å starte i januar 2022. Shelf-aksjen steg i tidlig handel, men siden har utviklingen flatet ut. Kursen står ved handelsdagens slutt 5,30 kroner, opp 1,73 prosent.

Ellers har Nordea Markets startet dekning av Kahoot-aksjen med kursmål på 91 kroner. Meglerhuset skriver at aksjens nylige nedgang på 50 prosent har gitt et attraktivt inngangspunkt, og fremhever selskapets merkevare globalt.

Kahoot-aksjen steg innledningsvis, men har snudd til en nedgang til 4,97 prosent til stengetid.

Tørrlastrederiet Belships meldte tirsdag formiddag om at det har inngått avtale om å kjøpe et 2015-bygd skip av typen ultramax for 22,9 millioner dollar, tilsvarende 190 millioner kroner.

Selskapet planlegger å lånefinansiere 60 prosent av kjøpsprisen. Aksjen steg 13,43 prosent ved stengetid til 15,2 kroner.

Les på E24+

En børsrakett som har mer igjen?

Oljeprisen mot gamle høyder

I løpet av dagen har oljeprisen svingt. Omtrent klokken 16.30 handles ett fat nordsjøolje (brent spot) til 74,41 dollar i spotmarkedet, opp 0,31 prosent siden midnatt.

Prisen var oppe i 74,72 i de tidlige morgentimene, det høyeste nivået siden våren 2019.

– Vi er positive til oljeprisen, den skal videre opp til 75 dollar i tredje kvartal, og kan til og med være oppe i 80-85 dollar tidvis, uttalte oljeanalytiker Bjarne Schieldrop i SEB tidligere i uken til E24.

Han pekte da på tre hovedfaktorer som kan forklare oljeprisoppgangen:

 • Global oljeetterspørsel er på vei tilbake
 • Oljekartellet Opec+ kutter i oljelagrene og holder markedet i underskudd
 • Skiferolje går under radaren

Oljeanalytiker i DNB Markets Helge André Martinsen fremhever også de fortsatt uavklarte atomsamtalene mellom Iran og USA som en medvirkende faktor til styrket oljepris.

Den amerikanske lettoljen (WTI) har snudd nedover, og faller 0,06 prosent til 72,44 dollar fatet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Hovedindeksen OSEBX
 3. Oslo Børs
 4. Nordsjøolje
 5. Amerikansk lettolje (WTI)

Flere artikler

 1. Kistefos vurderer å selge seg helt ut av Magnora

 2. Hjalp Sveaas å dumpe aksjer - mener prisen er et «røverkjøp»

 3. Smartcraft gjorde brakdebut på Oslo Børs

 4. Mini-comeback på Oslo Børs

 5. Elliptic Labs med hopp på flat Børs