Tesla mister topplassering i Cathie Wood-fond

Tesla har vært den største posisjonen i Cathie Woods flaggskipfond siden 2017, ifølge Bloomberg. Nå har det endret seg.

Cathie Wood styrer forvalteren Ark Invest.
Publisert: Publisert:

Det er Wall Street-profilen Cathie Wood som forvalter det børsnoterte teknologifondet ARK Innovation.

I dette fondet har Tesla vært den største plasseringen målt etter markedsverdi i fire og et halvt år, ifølge tall innhentet av Bloomberg.

Men Tesla har falt tungt på Wall Street så langt i år. Aksjen er ned 33 prosent siden nyttår, og ARK Innovations andel er nå verdt 703 millioner dollar, ifølge nyhetsbyrået.

Det betyr at elektronikkprodusenten Roku har tatt over topplasseringen, der ARK-andelen nå er verdt 717 millioner dollar.

Roku er et betydelig mindre selskap enn Tesla, og har en samlet markedsverdi på 13,2 milliarder dollar. Tesla er for øvrig verdt mer enn 730 milliarder dollar.

Fondet har stadig solgt seg ned i Tesla, og har kvittet seg med aksjer i hvert eneste kvartal de siste 12 månedene. Det eier nå nær 1,59 millioner Tesla-aksjer, ned fra 5,79 millioner for et år siden, ifølge Bloomberg.

I likhet med Tesla-aksjen er også ARK Innovation kraftig ned – 55 prosent – så langt i år.

Samtidig har det til tider stormet på børsene, og på Wall Street er den brede S&P 500-indeksen ned 18 prosent siden nyttår. Verst har det imidlertid gått ut over teknologiaksjene, og Nasdaq har i samme periode falt mer enn 27 prosent.

Nedgangen kommer mens verdens sentralbanker strammer inn på pengepolitikken, og markedet går en tid med høyere renter i møte. Det går gjerne ut over teknologi- og vekstaksjer, som er avhengig av inntekter som ligger frem i tid.

Publisert: