Norwegian: Tilfredstiller krav for 300 millioner i garanti

To banker kan bidra med en garanti på 10 prosent, og flyselskapet tilfredsstiller dermed ett av kravene for krisehjelp fra myndighetene.

Publisert:

Norwegian er i mål med kravet for å få krisehjelp på umiddelbare 300 millioner kroner fra myndighetene.

Staten vil bidra med 90 prosent av garantien, men har satt krav om at eksterne banker, kredittinstitusjoner eller andre kommersielle motparter stiller med resterende 10 prosent.

Norwegian melder nå at to nordiske banker har fått grønt lys til å bidra med resterende 10 prosent.

«Selskapet jobber med bankene og Giek, som vil administrere garantiordningen, om dokumentasjonen for å få de 300 millioner kronene i likviditet så fort som mulig», heter det i meldingen.

Norwegian-aksjen stiger kraftig i tidlig handel på Oslo Børs etter meldingen. Aksjekursen var umiddelbart opp rundt 23 prosent, før oppgangen bremser en del. Kursen er opp 6,51 prosent til 9,56 kroner klokken 09.19.

Kan få 3 milliarder

Torsdag 19. mars foreslo myndighetene en garantiordning på 6 milliarder kroner for den norske flybransjen, der 3 milliarder kroner kan gå til Norwegian.

Dersom selskapet klarer å oppnå lettelser i renter og avdrag fra kreditorene, vil det stilles ytterligere 1,2 milliarder kroner i garanti til Norwegian.

De siste 1,5 milliarder kronene vil stilles til rådighet når selskapet har forbedret egenkapitalen.

90 prosent er permittert

Norwegian jobber nå med Giek og Nærings- og fiskeridepartementet om å klargjøre kriteriene og betingelsene knyttet til de gjenværende to transjene og til å hente inn videre garantier fra finansinstitusjoner for å støtte de gjenværende transjene.

Norwegian vil oppdatere markedet med sin videre handlingsplan og implikasjoner for interessentene så fort kriteriene og betingelsene er sluttført.

Norwegian har til sammen permittert mer enn 7.300 ansatte, eller 90 prosent av arbeidsstyrken, og de fleste flyene er satt på bakken, som følge av statlige tiltak i kjølvannet av corona-krisen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om