Børsdagen

Store Norwegian-utslag på positiv børs

Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Hovedindeksen stiger 0,71 prosent til 810,63 poeng onsdag ettermiddag. Oppgangen kommer samtidig som børsene i Europa stort sett klatrer.

Norwegian har ligget på toppen av omsetningslisten store deler av dagen. Aksjen faller 9,59 prosent etter å ha steget i tidlig handel.

Finansaksjer har nok en sterk dag. DNB bidrar mest til dagens oppgang på Hovedindeksen og stiger 4,93 prosent. Storebrand er opp 5,1 prosent.

Equinor klatrer 1,54 prosent, på tross av at oljeprisen er litt ned for dagen. Ett fat nordsjøolje koster 35,44 dollar, en nedgang på 1,55 prosent for dagen. Aker BP er opp 2,09 prosent.

Nel stiger 3,42 prosent, Telenor er opp 1,81 prosent, Nors Hydro klatrer 4,49 prosent.

XXL fortsetter opp 6,85 prosent etter gårsdagens oppgang på 11,96 prosent, som kom etter at selsksapet varslet at permitterte ansatte kalles tilbake på jobb.

Resultatrush

Før åpning har også en rekke selskaper levert kvartalsrapport. Blant disse er kriserammede Dof, shippingselskapet Klaveness Combination Carriers, IT-konsulentselskapet Webstep, oljeselskapet DNO og rederiet Reach Subsea.

Pexip faller 4,76 prosent til 87,8 kroner per aksje etter at selskapet skrev at de ventet lavere salgstall i andre kvartal sammenlignet med første når ting vender tilbake til normalen.

Optimismen har steget

I Nordnets morgenrapport skriver analytiker Roger Berntsen at optimismen blant investorene betydelig har steget de siste ukene, og det at flere land nå er i ferd med å fjerne coronarestriksjoner antas å trigge vekstimpulsene i verdensøkonomen.

– I tillegg har det kommet flere positive nyheter knyttet til mulig vaksine mot Covid-19. Disse to faktorene har vært drivkraften i aksjemarkedet i mai måned.

Les morgenrapporten herSe resultatrushet her
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Nordnet
 3. Oslo Børs
 4. Axxis Geo Solutions
 5. Hovedindeksen OSEBX
 6. Norwegian

Flere artikler

 1. Oppgang på Oslo Børs - offshorerederier ledet an

 2. Oslo Børs avsluttet i pluss: Norwegian-aksjen falt nær ti prosent

 3. Oslo Børs løftet seg mandag

 4. Annonsørinnhold

 5. Oslo Børs startet uken med kraftig oppgang

 6. Markant oppgang på Oslo Børs – Nel hentet inn nesten hele fallet fra i går