Apple passerer 2.000 milliarder dollar i markedsverdi

Onsdag nådde Apple nye høyder på Wall Street da de passerte 2.000 milliarder dollar i markedsverdi. Iphone-produsenten er det første amerikanske børsnoterte selskapet til å bikke milepælen.

  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Apple blir det første amerikanske selskapet til å nå 2.000 milliarder dollar (17.700 milliarder kroner) i markedsverdi, melder flere amerikanske medier.

Markedsverdien gikk over 2.000 milliarder dollar da aksjeprisene i selskapet steg til 467,77 dollar i løpet av handelsdagen onsdag. I skrivende stund øker selskapet med 1,26 prosent.

Dette er en dobling på to år etter at selskapet nådde 1.000 milliarder dollar i markedsverdi 2. august 2018 - 38 år etter børsnotering i 1980.

I skrivende stund er det bare fire aksjer som er verdt mer enn 1.000 milliarder dollar på de amerikanske børsene. Etter Apple kommer Amazon med en verdi på 1.649 milliarder dollar, etterfulgt av Microsoft og Google-moderen Alphabet med en verdi på henholdsvis 1.592 og 1.063 milliarder dollar.

Dette tilsier at Apple nå er mer verdt enn Alphabet og Facebook til sammen, der sistnevnte har en markedsverdi på 639,25 milliarder dollar.

Ellevill kursoppgang

Apple er en av selskapene som har steget mest på S&P 500 i år med hele 59,31 prosent siden starten av året. I løpet av ett år har aksjen steget med 122,3 prosent.

Den elleville kursoppgangen i Apple kommer til tross for at selskapet har hatt flere utfordringer, inkludert nedstengte butikker som følge av coronapandemien og økende politisk press på grunn av avhengigheten av kinesiske produksjon. I tillegg har teknologigigantene blitt grillet av politikere som mener de har blitt for dominerende og hindrer sunn konkurranse.

I følge CNBC har Wall Street lenge estimert at Apple ville være de første til å gå forbi 2.000 milliarder. På 31. juli passerte selskapet oljegiganten Saudi Aramco i å være verdens mest verdifulle børsnoterte selskap.

Les også

Apple er igjen verdens mest verdifulle selskap

Leverte sterk kvartalsrapport

Selskapet leverte en historisk sterk kvartalsrapport for andre kvartal 2020 i slutten av juli. Selskapets inntekter økte med 11 prosent til 59,7 milliarder dollar (542 milliarder kroner), til tross for lavere produksjon under coronapandemien.

– Apples rekordkvartal i juni var drevet av tosifret vekst i segmentene produkter og tjenester, og vekst i hvert av våre geografiske segmenter, sier Apple-sjef Tim Cook i en kommentar i kvartalsrapporten.

Blant investorene i Apple er også det norske Oljefondet. Ved utgangen av juni eide Oljefondet aksjer i Apple for 148,8 milliarder kroner, opp fra 117 milliarder kroner ved nyttår.

Første amerikanske selskapet med en markedsverdi over 2.000 milliarder dollar
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksjelive
  2. Apple

Flere artikler

  1. Oljefondet har tjent 170 mrd. kr på amerikanske teknologiganter - hittil i år

  2. Batteriløft i Asia etter Tesla-nyhet

  3. Tesla passerte 1.000 milliarder dollar i markedsverdi

  4. Microsoft passerte Apple som verdens mest verdifulle selskap

  5. Apple er igjen verdens mest verdifulle selskap