Mowis kvartalsrapport

Mowi: Svakere som varslet, men gir utbytte og øker slakteguiding

Lakseoppdretterens resultat trekkes ned av lavere priser og høyere oppdrettskostnader på grunn av biologiske utfordringer. Men volum og omsetning er rekordhøyt, og neste år venter selskapet å økte slakten til 450.000 tonn.

Mowi-sjef Alf-Helge Aarskog

Amundsen, Paul S.
 • Camilla Knudsen
Publisert:

Verdens største lakseoppdretter Mowi melder om nye rekorder i tredje kvartal.

– Vi har aldri hatt høyere volumer innenfor oppdrett, salg eller fôrproduksjon. Dette resulterte i den høyeste omsetningen i et tredje kvartal noensinne, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i en pressemelding.

Det operasjonelle driftsresultatet endte på 148 millioner euro. Selskapet varslet i forkant av tallene at det operasjonelle driftsresultatet ville ligge på rundt 146 millioner euro, ned fra 207 millioner på samme tid fjor.

Mowi forklarer nedgangen i det operasjonelle driftsresultatet med lavere priser og høyere oppdrettskostnader grunnet biologiske utfordringer.

– Tredje kvartal har vært mer utfordrende enn normalt for vår oppdrettsvirksomhet, sier Aarskog.

Øker slakteguiding for neste år

I tredje kvartal slaktet selskapet 116.989 tonn laks, i tråd med oppdateringen fra midten av oktober.

– Vi forventer å fortsette veksten i slaktevolumer fra 430.000 tonn i år til 450.000 tonn neste år, sier Mowi-sjefen videre.

I fjerde kvartal venter Mowi å slakte 110.400 tonn.

Selskapet rapporterer fortsatt om sterke markedsutsikter og vil betale et utbytte på 2,60 kroner per aksje, i tråd med forventningene, og uendret fra kvartalet før.

Mowis driftsinntekter øker til 1.023 millioner euro i tredje kvartal 2019, opp fra 990 millioner euro i samme kvartal 2018.

På grunn av justeringer for biomasse, det vil si justering av verdien på laksen i sjøen, trekkes driftsresultatet ned med 215 millioner euro i kvartalet. Dette er imidlertid en regnskapsmessig justering som varierer mye fra kvartal til kvartal, og det fokuseres derfor mer på den operasjonelle driften før justeringer.

I tillegg opplyser selskapet at engangseffekter knyttet til suspenderte lisenser i Canada trekker ned driftsresultatet med 4,6 millioner euro.

Dermed ender det totale resultatet etter skatt med et underskudd på 61,3 millioner euro, ned fra et overskudd på 53,7 millioner i samme periode i fjor.

NewsWebMowis oppdatering i forkant av resultatene
Les på E24+

Les også: (+) Dette er Lakse-Norges mektigste personer

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Mowis kvartalsrapport
 2. Mowi
 3. Oppdrettsnæring
 4. Laks
 5. Regnskap og resultater
 6. Resultatrushet
 7. Utbytte

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Rekordhøy omsetning for Mowi – men bunnlinjen skuffer

 2. Mowi med bratt resultatfall preget av coronapriser

 3. Laksekjempen Mowi varsler resultatfall i tredje kvartal

 4. Annonsørinnhold

 5. Mowi betaler milliardutbytte i fjerde kvartal

 6. Mowi venter bratt fall i driftsresultatet i tredje kvartal