Nordnet: Private investorer solgte unna Nel og Tesla i mars

Coronakrisen satt ingen stopper for nordmenns appetitt på aksjer i mars. Men det som har vært småaksjonærenes favoritter ble solgt unna i stort monn.

Nordnets investeringsøkonom Mads Johannesen

Nordnet
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Ferske tall fra Nordnet viser at nettmeglerens kunder nettokjøpte aksjer for 831 millioner kroner i mars. Samlet ble det omsatt aksjer hos nettmegleren for 31,3 milliarder kroner i løpet av måneden.

– Mars måned vil gå inn i historiebøkene på mange måter, også for Nordnet sin del. Dette er en omsetning som ikke ligner sidestykke, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen i en pressemelding.

Den høye omsetningen kommer samtidig som verdens markeder har vært preget av coronakrisen og restriksjonene for å hindre smittespredning.

Solgte tidligere favoritter

Mest solgt blant Nordnets kunder ble hydrogenselskapet Nel, som har vært småaksjonærenes favoritt på Oslo Børs de siste månedene. I løpet av mars endte kundene opp med et nettosalg på nær 139 millioner kroner i aksjen.

Nedsalget i Nel kommer samtidig som aksjen faktisk har steget i en vanskelig periode for verdens børser. Nel-aksjen endte opp 4,63 prosent i mars.

Blant de mest solgte aksjene finner man den amerikanske elbilprodusenten Telsa på tredjeplass, hvor investorene har solgt aksjer for i overkant av 60 millioner kroner. Aksjen har i samme periode falt rundt 20 prosent.

– I så utrygge tider som nå er det vanlig at våre kunder nettoselger selskaper med en usikker inntjening. Selv om Nel nettopp landet en stor kontrakt, så taper selskapet fortsatt penger, noe markedet skyr i disse dager da det er flykt til trygge havner, sier Johannesen.

Les på E24+

Børskommentar: Børsrakett på corona – men hvor mange virusaksjer er det plass til?

Kjempene mest kjøpt

På motsatt side finner man at DNB, Storebrand, Aker BP og Equinor er blant selskapene hvor private investorer har nettokjøpt aksjer.

Bare i DNB er nettokjøpet på hele 263 millioner kroner. Storbanken falt i samme måned rundt 26 prosent på Oslo Børs. Investorenes nettokjøp i Storebrand ble i samme periode 115,7 millioner kroner.

Oljeselskapene Equinor og Aker BP har hatt en tøff måned på Børsen, uten at det ser ut til å skremme private investorer. Her var kjøpet på henholdsvis 106 og 114 millioner kroner.

– Får man handlet et selskap som Equinor som har en bunnsolid kredittrating og balanse til en utbytteavkastning på over 7 prosent, anser nok de fleste kunder dette som en hyggelig investering på litt lengre sikt, forteller Johannesen og fortsetter:

– Jeg er litt mer usikker på Aker BP, som ikke kan vise til samme balanse og kredittrating som Equinor.

Det kan også være verdt å nevne at børsraketten Softox Solutions kan vise til et nettokjøp på 48 millioner kroner forrige måned.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Nel
 3. Equinor
 4. Nordnet
 5. Storebrand
 6. Aker BP
 7. Mads Johannesen

Flere artikler

 1. Småsparere kvittet seg med Nel-aksjer i juni

 2. Privatinvestorer hamstret Norwegian-aksjer og dumpet Nel

 3. Vaksinenytt sender småsparerne inn i farmasiaksjer

 4. Småaksjonærer fortsetter å kjøpe Norwegian-aksjer: – Ganske risikovillige

 5. Børsuroen: Småinvestorer dumper aksjer for 192 millioner