Analytiker om Funcom: - Liten fare for konkurs i høst

Funcom går neppe konkurs i høst, men noe radikalt må skje på litt lengre sikt, mener analytiker.

FLOPPET OG KORSFESTET: Analytiker Espen Torgersen skriver i en analyse at Funcom-spillet «The Secret World» har floppet, og at aksjen nå er korsfestet. Siden april har aksjen falt med rundt 90 prosent.

Funcom / Carnegie
  • Jo Andre Aakvik
Publisert: Publisert:

- Det er ikke noen overhengende fare for at selskapet går tom for penger i høst, men det er klart at selskapet ikke kan leve slik det gjør i dag, sier Espen Torgersen i Carnegie til E24.

Han er kanskje den finansanalytikeren i Norge som har fulgt spillselskapet Funcom tettest. Etter dagens resultatfremleggelse er han litt skuffet.

Les også: Funcom «slasher» eget regnskap med 35 millioner dollar

- For første gang forteller selskapet hvor mange kopier det har solgt av storsatsningen «The Secret World», og 200.000 eksemplarer er jo et fryktelig lavt tall, sier Torgersen.

Penger på bok

Han er likevel på kort sikt beroliget av at selskapet sier det nå har mer penger på bok enn ved utgangen av første halvår. Da hadde selskapet bokført 16,9 millioner dollar.

- Med oppunder 20 millioner kroner på bok, er det ingen stor fare på kort sikt. Funcom sikter nå mot en positiv kontantstrøm i første halvår 2013, og det må til, sier Torgersen.

Finansanalytikeren er likevel klar på at det selskapet som kommer ut av lanseringen av «The Secret World» er et ganske annet selskap enn det Funcom vi har kjent til nå.

- De må balansere kostnadene til et nivå med inntekter som er langt under det de selv og alle andre har regnet med, sier Torgersen.

Les også: Funcom permitterer halvparten av de ansatte

Funcom-ledelsen legger ikke skjul på at det er i den retningen selskapet beveger seg.

-Vi vil ikke lage et spill slik som «The Secret World» med en produksjonstid på mange år og investering på omtrent 50 millioner dollar, sier Funcom-sjef Ole Schreiner til E24.

Nye eiere?

Alternativt kan selskapet ende opp med nye eiere.

- Kommer det et bud på selskapet, vil ikke jeg satse penger på at aksjonærene sier nei. Men det er selvsagt de som bestemmer, sier Carnegie-analytikeren.

Han har ikke noen formening om hvem som eventuelt skal kunne kjøpe selskapet.

- Selskapet selv sier jo at teknologien de har utviklet er veldig spesiell og har stor verdi. Men spørsmålet er om den har verdi for andre enn Funcom selv, sier Torgersen.

- Uansett tror jeg man skal være edruelig med hensyn til et eventuelt bud og størrelsen på dette, sier Torgersen.

Etter et par times handel på Oslo Børs er Funcom-aksjen ned nesten ti prosent. Markedsverdien er nå på beskjedne 168 millioner norske kroner.

Siden april har Funcom-aksjen falt fra knappe 25 kroner til dagens 2,50 kroner.

- Spillet har floppet og aksjen har blitt korsfestet, sier Torgersen til Stocklink.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Funcom

Flere artikler

  1. Frykter for Funcom-aksjonærenes verdier

  2. Funcom stuper på Børsen

  3. - Funcom-aksjonærer famlet i blinde

  4. Annonsørinnhold

  5. Dette er de mest omsatte aksjene i Aksje-NM

  6. Funcom-comeback på Børsen