Sevan Marine tror de kan tjene på selskapenes kostnadskutt

Sevan Marines karakteristiske «bøtterigger» kan vise seg å bli god business for selskapet i en tid der kostnader kuttes.

GOLIAT: Denne gigantriggen er kanskje det Sevan Marine er mest kjent for.
Publisert:

Onsdag morgen presenterte Sevan Marine et resultat som viste økte inntekter, fra 25,2 millioner i fjerde kvartal 2014 til 27,2 millioner dollar. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger ble imidlertid negativt med 3,0 millioner, mot et lite driftsoverskudd på 1,2 millioner på samme tid året før.

«Styret er av den meningen at økt fokus på kostnadseffektive løsninger i petroleumsindustrien burde være gunstig for selskapet, ettersom flytende enheter basert på Sevans teknologi representerer iboende fordeler», skriver styret i børsmeldingen knyttet til resultatet.

De flytende «bøtteriggene» til selskapet kan med andre ord fort øke i popularitet, i alle fall om skal tro selskapet.

E24 skrev først at Sevan Marine kutter 15-20 prosent ansatte, men dette er kutt som allerede er gjennomført og dermed meldt om tidligere, får E24 bekreftet av Sevan Marine.

Les også

Oljebremsen har blåst bort verdier for over 100 milliarder kroner

Nedbemannet 13-14 personer

Det står i kvartalsrapporten for fjerde kvartal at selskapet iverksetter ytterligere kostnadsbesparende tiltak, hvilket inkluderer en reduksjon i antall ansatte på 15 til 20 prosent, frivillige lønnskutt, forenkling av konsernstrukturen og strengt fokus på kostnadskontroll. Men administrerende direktør i Sevan Marine ASA, Carl Lieungh, forteller at dette er tiltak som allerede er blitt iverksatt.

Han forteller at det er blitt nedbemannet 13-14 personer i Norge, og at dette er blitt utført i februar som planlagt.

Nedbemanningen har omfattet både stab, støttepersoner, ledelse og ingeniører, forteller Lieungh.

– Bakteppet til at vi ikke har kunnet holde på disse ansatte, er et betydelig lavere aktivitetsnivå, sier Lieungh til E24.

Han forventer ikke noen ytterligere nedbemanninger, men kan ikke gi noen garantier.

– Dersom det blir nødvendig å gjøre noe ytterligere, vil det bli snakk om permittering eller redusering av arbeidstid, sier Lieungh.

Les også

– Blir et avgjørende tall for norsk økonomi

Les også

Se bildene fra «oljekirkegårdene»: Her parkeres oljeeventyret

Les også

Disse tjener godt på oljekrisen

Publisert:

Her kan du lese mer om