Overrasker med knalltall, men skyer truer: Snapchat mistet brukere for første gang

Fra første til andre kvartal rømte to millioner brukere fra Snapchat-appen.

RØMMER: Til tross for at selskapet øker omsetningen, har ikke lenger Snapchat-appen brukervekst, viser en fersk kvartalsrapport fra selskapet.
Publisert: Publisert:

Snap Inc, selskapet bak Snapchat skriver i rapporten for andre kvartal at appen for første gang mister brukere, skriver Reuters.

Daglige bruker falt fra 191 millioner i første kvartal, til 188 millioner i andre kvartal.

Beskjeden kommer kort tid etter at også Facebook rapporterte om at antallet brukere har nådd et platå.

Les også

Facebook-aksjen stupet 20 prosent etter tallslipp

Overrasket likevel positivt

Selskapet overrasket for øvrig analytikerne, og leverer bedre resultater enn forventet.

Omsetningen endte på 262 millioner dollar, godt over ventede 250,43 millioner dollar.

Selskapet tjener fremdeles ikke penger, og tapte 353 millioner dollar i årets andre kvartal, noe som er mer enn forventet estimat som var på 210,6 millioner dollar.

Til tross for at brukerne rømmer, stiger aksjen ti prosent i etterhandelen på Wall Street, skriver Marketwatch.

Dermed kan det se ut som Snaps aksjonærer har tillit til selskapet, i motsetning til Facebook som falt som en stein etter å ha varslet lignende tendenser hos brukerne.

Det ble på forhånd spekulert i om Snap ville melde om hvordan salget av kamerabrillen Spectacles gjør det, men selskapet nevner ikke brillesalget separat i rapporten.

Også guidingen for tredje kvartal slår forventningene, hvor Snap ser omsetningen komme inn på mellom 265–290 millioner dollar, noe som er hakket høyere enn forventede 289 millioner dollar.

Får Saudi-prins på eiersiden

Prins Alwaleed bin Talal Alsaud, et medlem av den kongelige familien i Saudi-Arabia, melder tirsdag at han kjøpt 2,3 prosent av Snap.

PUTTER PENGER I SNAP: Prins Alwaleed bin Talal Alsaud har investert store penger i teknologiselskaper, og har allerede aksjer i både Twitter og Lyft. Nå eier han også 2,3 prosent av Snap, takket være en investering på 250 millioner dollar.

Prinsen har investert omkring 950 millioner saudiske rialer, tilsvarende drøyt to milliarder kroner. Han har kjøpt seg opp gradvis, og gjorde sin siste investering 25. mai, ifølge meldingen.

– Snapchat er en av de mest innovative sosiale medier-plattformene i verden, og vi tror at det bare har rørt ved overflaten av sitt sanne potensial, og vi er velsignet som får ta del i det, skriver prinsen.

Prinsen møtte Snap-sjef Evan Spiegel i 2015, ifølge meldingen.

Han har tidligere investert i Twitter og Lyft, ifølge Business Insider.

Meldingen kommer samme dag som Snap har levert kvartalstall som slo analytikernes forventninger, til tross at for at Snapchat opplever en nedgang i brukere for første gang.

Publisert: