Kongsberg vant ny milliardkontrakt i USA

Kongsberg Gruppen har inngått en ny rammekontrakt for fjernstyrte våpenstasjoner med den amerikanske hæren. Kontrakten er verdt 4,1 milliarder kroner.

FJERNSTYRT: Kongsberg Gruppens CROWS-system er et fjernstyrt våpenprogram brukt på kjøretøy i blant annet det amerikanske forsvaret, som festet på dette kjøretøyet.
Publisert:

Kongsberg Gruppen er tildelt en femårig rammekontrakt verdt opp til 498 millioner dollar (4,1 milliarder kroner) for våpenstasjoner med den amerikanske hæren. Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet.

Kontrakten gjelder produksjon, leveranser og teknisk støtte for CROWS fjernstyrte våpenstasjoner.

Dette er den tredje 5-årsperioden for CROWS våpenstasjoner med USAs hær, ifølge meldingen. Totalt har Kongsberg Gruppen levert mer enn 15.000 stasjoner til det amerikanske markedet.

Våpensystemet brukes på det amerikanske forsvarets kjøretøyer.

– At vi igjen blir valgt, understreker vår konkurransekraft og høye standard innen våpenstasjoner, sier administrerende direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence & Aerospace.

Les også

Kongsberg Gruppen håper Qatar-kontrakt kan gi ytterligere fem milliarder i kassen

Kongsberg Gruppen har 7.000 medarbeidere i 25 land og hadde i fjor driftsinntekter på 14,5 milliarder kroner.

«Bestselger»

CROWS-systemet er en av Kongsberg Gruppens best solgte våpensystemer, og har levert våpensystemet til en rekke land verden over.

Men USA har vært en av de største kundene, noe Kongsberg Gruppen er svært fornøyd med.

– Denne avtalen bekrefter tilliten den amerikanske hæren har til Kongsberg etter en snart 20-årig relasjon innen våpenstasjoner. Avtalen vil videreutvikle og tilføre den amerikanske hæren ytterligere CROWS våpenstasjoner og legger grunnlaget for et langsiktig tett forhold, sier Pål Bratlie, divisjonsdirektør for protech systems i Kongsberg Defence & Aerospace.

Våpensystemet brukes av både hæren, luftforsvaret og marinen i USA.

Og takket være flere nye kontrakter har Kongsberg-aksjen hatt en god start på året, opp 5,30 prosent på Oslo Børs.

Fra midten av september i fjor, har aksjen steget 21,37 prosent til 159,0 kroner aksjen som var sluttkursen fredag ettermiddag.

Les også

Slik styres selskapene staten er eier i: 44 menn og 23 kvinner i toppen

Les også

Siemens kutter 95 årsverk i Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om