BØRSKOMMENTAR: SAS kræsjlander på Oslo Børs

SAS faller stygt på en svak Oslo Børs tirsdag.

  • Sindre Heyerdahl
Publisert:

Oslo Børs åpner svakt opp tirsdag. Oppgangen for oljeprisen mer enn oppveier for de vedvarende bekymringene rundt statsgjelden til søreuropeiske land.

Hovedindeksen er klokken 09:05 ned 0,1 prosent - til 347,2 poeng.

Følg markedet med E24 Børs

Dundrende underskudd

SAS-aksjen stuper på de nordiske børsene i morgenhandelen. Den lite betydningsfulle norske aksjen er ned 15,3 prosent på Oslo Børs. Nedturen kommer etter at selskapet kutter ytterligere 2 milliarder kroner. Samtidig skal det kriserammede flyselskapet hente inn 5 milliarder kroner i ny kapital.

SAS rapporterer om et underskudd før skatt på hele 1,52 milliarder svenske kroner for fjerde kvartal 2009. Det ligger skyhøyt over ekspertenes forventninger på 506 millioner svenske kroner, men spriket skyldes at SAS velger å ta ekstra kostnader for å styrke balansen.

Les også: SAS kutter nye 2 milliarder

Rykter svirrer

Tirsdag morgen preges markedene av at den europeiske sentralbanksjefen Jean-Claude Trichet mandag forlot en sentralbanksjef-konferanse i Australia en dag for tidlig. Det resulterte umiddelbart i spekulasjoner om at det kan komme nye store nyheter rundt gjeldssituasjonen i Hellas.

- Vi har fortsatt ikke noen klar formening om hva gjeldsproblemene i Europa vil føre til, og markedet er bekymret for at økt risikoaversjon vil resultere i fallende handel, sier Kazuhiro Takahashi hos Daiwa Securities Capital Markets til Reuters.

I Japan endte Nikkei-indeksen ned 0,2 prosent tirsdag.

Flere E24-nyheter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked

Flere artikler

  1. Mot kraftig Europa-fall

  2. SAS-aksjen på historisk bunnivå

  3. «Aker Philly»-aksjen stiger på Røkke-nyhet

  4. Rec-løsning til ingen nytte - aksjen stupte

  5. «Stor usikkerhet» i aksjemarkedet