Nintendo

Pokémon Go er ett år: Har tjent milliarder

Ett år har gått siden horder av mennesker i alle aldre gikk gatelangs for å fange fiktive «pokémons». For utvikleren Niantic Labs har spillet vært en økonomisk suksess.  

FJORÅRETS SPILLFENOMEN: Spillet Pokemon Go spilles på mobiltelefoner på Bryggen i Bergen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
  • Martin Hall Larsen
Publisert: Publisert:

Pokémon Go tok verden med storm da det ble lansert i fjor og gikk til topps som det største mobilspillet i USA noensinne. Sommeren 2016 var selv DNB- ansatte hektet på å jakte såkalte pokémons.

Ett år senere viser tallene at utvikleren Niantic Labs har omsatt for én milliard dollar i 2016, over 8 milliarder kroner etter dagens kurs. Og mens brukerveksten har avtatt betraktelig siden lanseringen for et år siden, hadde Pokémon Go rundt 60 millioner aktive brukere i juni i år, skriver Business Insider.

Spillet er basert på GPS-lokalisering og 3D-grafikk, og lar spillerne via mobilkameraet jakte på pokemons i nærområdene rundt seg.

Pokémon Go genererte 206,5 millioner dollar i omsetning den første måneden etter at det ble sluppet, ifølge Guinness. Dette til tross for at spillet ikke ble lansert i alle markeder samtidig.

Spillet skal ha toppet popularitetslistene i 70 foskjellige land. Det skal dessuten bare ha tatt 20 dager før Pokémon Go nådde inntekter på 100 millioner dollar.

Det er den velkjente konsollprodusenten Nintendo som har skapt figurene, men rettighetene til Pokémon forvaltes av The Pokémon Company, der Nintendo er én av tre eiere.

Les også

Nintendo-stup etter Pokémon-varsel

Les også

Oljefondet tjener på Pokémon Go

Les også

Pokémon-feber sender Nintendo-aksjen til himmels

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nintendo
  2. Pokémon Go

Flere artikler

  1. – Fremtiden ser veldig lys ut

  2. Vollvik lanserer «Pokémon Go for kampanjer»

  3. Oljefondet dobler i dataspill

  4. Googles spillsatsing tynger Nintendo og Sony

  5. Ti ting som ikke fantes for ti år siden