IMF godkjente nytt milliardlån for Hellas

Det internasjonale pengefondet (IMF) godkjente torsdag et nytt låneprogram på 1,8 milliarder dollar til Hellas, men frigjør ikke midlene umiddelbart.

KRISELÅN: Lånet er en del av et kompromiss mellom Hellas og landets kreditorer etter at den greske regjeringen gikk med på å gjennomføre enda flere budsjettkutt.

Foto: Fredrik Solstad
 • NTB
Publisert: Publisert:

Lånet er en del av et kompromiss mellom Hellas og landets kreditorer etter at den greske regjeringen gikk med på å gjennomføre enda flere budsjettkutt.

I juni ble det klart at finansministrene i eurosonen gir Hellas 8,5 milliarder dollar i krisehjelp. Kreditorene i eurosonen har godtatt et prinsipp om at det gjeldstyngede landet skal få bruke mer penger på velferd hvis budsjettmålene nås eller overstiges.

Hellas har siden 2010 vært avhengig av kriselån fra europeiske land og IMF. Kreditorenes betingelser for å gi lånene, har vært kraftige innstramminger og omfattende reformer.

Lånet på 8,5 milliarder dollar ble godkjent forrige uke – akkurat i tide for landet til å betale en samlet gjeld på 7 milliarder euro.

Les også

På dette nivået har ikke Wall Street vært siden dotcom-boblen

Les også

IMF mener spansk økonomi er på riktig vei

Les også

Dette blir den dyreste Europa-ferien noensinne

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Hellas
 2. IMF
 3. Privatøkonomi
 4. Valuta

Flere artikler

 1. Slik avgjøres Seadrills skjebne

 2. Hellas' finansminister: – Det er lys i enden av tunnelen nå

 3. Grekerne forbereder seg på økonomisk selvstendighet

 4. Annonsørinnhold

 5. Hellas har kommet til foreløpig enighet med internasjonale kreditorer

 6. Tulipanfeber i Seadrill-aksjen