Seismiske bevegelser på Oslo Børs

Selskaper med blikket festet under bakken knallet inn opptur på Børsen.

  • Kristin Norli
Publisert:

En rekke norske selskaper nøt godt av nytegnede kontrakter tirsdag, og farten som Oslo Børs satte fra start slakket aldri av før stengetid. Oppturen var stor også for en rekke seismikkselskaper.

Hovedindeksen stengte med en solid oppgang på 1,54 prosent til 479,04 poeng.

E24 BØRS: Sjekk dine fond og aksjer

Seismiske bevegelser

Hele seismikksektoren fikk et kraftig løft i tirsdagens handel på Oslo Børs, etter at datoen for en ny lisensrunde ble fastsatt i Brasil.

SEB Enskilda skriver i en oppdatering at med en bekreftelse på at lisensrunden vil gå av stabelen, så mener de at seismikkaktiviteten i Brasil kan løftes fra fjerde kvartal 2013, eller tidlig 2014.

- I dag er det kun 4 3D-skip i Brasil, og dette kan lett økes til 6-8 skip dersom lisensrundene avholdes på vanlig måte, skriver meglerhuset.

Petroleum Geo-Services stiger 4,33 prosent, mens EMGS steg 2,82 prosent. Polarcus og TGS steg henholdsvis 4,15 og 2,56 prosent.

Kontraktfestet oppgang

Aller mest steg Kongsberg Automotive, som langt ifra er noe børslokomotiv, men som likefullt steg 7,48 prosent i dagens handel etter å ha sikret seg en ny avtale om å produsere girskiftesystemer som er verdt 150 millioner euro, drøye 1,1 milliarder kroner over syv år.

Oljeserviceselskapet Subsea 7 startet dagen med å kunngjøre at Statoil har tildelt selskapet en gigakontrakt - og avsluttet dagen med 2,40 prosents oppgang. Kontrakten er verdt omlag 380 millioner dollar, eller knappe to milliarder kroner, knyttet til utbyggingen av gass-feltet Aasta Hansteen utenfor Bodø.

LES OGSÅ: Milliardavtale til Kongsberg Automotive

LES OGSÅ: Subsea 7 får storkontrakt

Norwegian tok av

Flyselskapet Norwegian fløy høyt i dagens børshandel. Aksjen steg hele 5,58 prosent.

Mest omsatt var ikke uventet Statoil-aksjen, som etter nedturen i går stiger 0,35 prosent tirsdag.

DNB-aksjen steg 3,69 prosent og var nest mest omsatte aksje etter Statoil. Seadrill varslet i dag at selskapet kjøper rigger for nye 2,6 milliarder fra Kina, og selskapet stiger 1,28 prosent i Oslo.

LES OGSÅ: Seadrill handler rigger for 2,6 milliarder

Europa-opptur

Ute i Europa er det også en god dag i markedet etter gårsdagens svake investorvilje. I London stiger FTSE 100 1,2 prosent, i Paris stiger CAC 40-indeksen 1,73 prosent. Euro Stoxx 50-indeksen stiger hele 2 prosent.

Oppturen kommer samtidig som det ble kjent at de 17 finansministrene i eurosonen mandag kveld åpnet for å slakke på kravene til at kriseland skal kutte i underskuddene sine.

Tirsdag ettermiddag ligger det også an til en god dag på børsene i USA, der beveger tungvekterindeksen Dow Jones seg stødig mot «all time high».

LES OGSÅ: Dow Jones mot ny rekord

LES OGSÅ: Eurosonen løsner på budsjettskruen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked

Flere artikler

  1. Statoil falt - og dro Hovedindeksen med seg

  2. Brasiliansk storkontraktgav Subsea 7-løft

  3. Børsen til høyeste nivå noensinne

  4. Fredriksen-selskaper blør på Børsen

  5. Norwegian faller påturbulent Oslo Børs