Boeing til Norwegian: Dreamliner kan bli forsinket

- Jeg har stor forståelse om kundene blir skuffet, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos. 

MÅ LEIE INN LANGDISTANSEFLY: - Jeg har stor forståelse for at kundene våre som har sett frem til å fly Dreamlineren de første ukene er skuffet over denne nye beskjeden, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

MÅ LEIE INN LANGDISTANSEFLY: - Jeg har stor forståelse for at kundene våre som har sett frem til å fly Dreamlineren de første ukene er skuffet over denne nye beskjeden, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Espen Braata
Publisert:,

Flyselskapet Norwegian sier fredag morgen at flyprodusenten Boeing har varslet om en mulig forsinkelse på leveransen av Norwegians første 787 Dreamliner som etter planen skal leveres i slutten av april.

Også den neste leveransen i juni kan bli berørt.

Det innebærer at Norwegian vil sikre erstatningsfly til rutene mellom New York og Bangkok når flygningene starter opp i månedsskiftet mai/juni.

- Jeg har stor forståelse for at kundene våre som har sett frem til å fly Dreamlineren de første ukene er skuffet over denne nye beskjeden, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Kjos sier at en eventuell forsinkelse er utenfor deres kontroll.
- Overfor alle våre passasjerer må vi sterkt beklage at Dreamlineren kanskje ikke er klar til oppstart. Vi skal imidlertid fly våre passasjerer direkte til og fra New York og Bangkok til tross for dette, og ellers gjøre det vi kan for at de skal få en god reise. Vi vil også gi kundene mulighet til å flytte reisen sin kostnadsfritt frem i tid, sier han.

Leier inn andre fly
Norwegian vil på bakgrunn av den nye informasjonen fra Boeing inngå avtale med et leasingselskap som kan operere langdistanserutene dersom Dreamlineren blir forsinket.

Les også: Lei av Dreamliner-spekulasjoner

Annonsørinnhold

For å være på den sikre siden vil Norwegian likevel inngå avtale om innleie av langdistansefly for en periode på inntil tre måneder, opplyses det.

Selskapet er i kontakt med flere europeiske selskaper som flyr langdistanse. Det er ikke avgjort hvilket selskap som i så fall skal operere rutene.

Så raskt som mulig
Norwegian opplyser at Boeing ikke har gitt noen ny leveransedato eller skriftlig bekreftelse på en eventuell forsinkelse.

- Som en av Boeings største kunder i Europa forventer vi at flyprodusenten gjør alt som står i deres makt for å få flyene klare til leveranse så raskt som mulig, sier Kjos.

Alle passasjerer som har bestilt billetter vil få mer detaljert informasjon om flygningene så snart dette er avklart, opplyser flyselskapet.

På bakken

Mens byggingen av Norwegians første Dreamliner-fly går for fullt til planlagt levering i april, har alle 50 Dreamlinere som har vært i drift har vært satt på bakken siden 20. januar.

Flyprodusenten har fått forbud av de amerikanske luftfartsmyndighetene FAA mot å sende flyene i luften, inntil feilene er funnet og utbedret.

Les også: USA åpner for testflygninger av Dreamlineren

Torsdag åpnet FAA for at Boeing kan foreta testflygninger med Dreamliner-flyet for å finne fram til feilen som har ført til at flyene er satt på bakken.

Beslutningen kom etter at det kom fram at en feil i en battericelle trolig er årsaken til problemene som har oppstått med Boeings nye prestisjefly.

Norwegian har bestilt totalt åtte fly av denne typen. Tre skal etter planen leveres i år, fire til neste år og det siste i 2015.

Annonsørinnhold