Kise om mulig oppkjøp av Norwegian: – Flere interessenter med ulik industriell tilnærming

Norwegian har mottatt henvendelser fra flere ulike aktører om oppkjøp av flyselskapet, bekrefter Bjørn Kjos.

FLERE VIL KJØPE NORWEGIAN: Styreleder Bjørn H. Kise i Norwegian.

Foto: Marius Lorentzen E24
  • David Bach
Publisert:,

Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos bekreftet tirsdag at det er flere enn biritisk-spanske IAG, morselskapet til British Airways, som har henvendt seg til flyselskapet om et mulig oppkjøp.

– IAG er ikke alene, sa Kjos til de fremmøtte aksjonærene under Norwegians ordinære generalforsamling.

I en seanse med pressen i etterkant, sammen med styreleder Bjørn Kise, gjorde Kjos det klart at det ikke er aktuelt for de to å gå inn i detalj på hvor mange som har meldt sin interesse, eller om de har kommet med noe konkret bud.

– Det kan vi ikke si noe om. Det jeg har sagt er at det er flere interessenter enn IAG, og noe mer kan jeg ikke si. Dette er styrets anliggende, sier Kjos, som selv «bare er vanlig aksjonær og administrerende direktør» i selskapet, legger han til.

Les også

Spansk avis: IAG-aksjonærer vil by på Norwegian sammen med Ryanair

Ulik «industriell tilnærming»

Da IAGs interesse i flyselskapet ble kjent i begynnelsen av april, hadde det frem til da vært ukjent for styret i Norwegian at IAG hadde tatt en eierpost på 4,61 prosent i flyselskapet.

Kise vil ikke kommentere hvorvidt de nye interessentene har brukt lignende strategi.

– Vet dere om disse interessentene også har kjøpt seg opp i selskapet?

– Vi kan ikke kommentere de eventuelle prosessene som måtte være initiert eller i gang rundt dette, det ligger i sakens natur. Men det er flere interessenter med forskjellig industriell tilnærming, sier Kise.

FLERE INTERESSENTER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos bekrefter at det er flere enn IAG som har meldt sin interesse for selskapet. Samtidig sier styreleder Bjørn Kise at interessentene har forskjellig industriell tilnærming til flyselskapet.

Foto: Trond Solberg/VG

Spansk avis: Forslag om samarbeid med Ryanair

Tirsdag skrev den spanske avisen Expansion at flere aksjonærer i IAG, som ved to tilfeller har forsøkt å kjøpe det norske flyselskapet Norwegian, har pushet på for å få ledelsen i IAG til å samarbeide med Ryanair om å kjøpe det norske selskapet.

Noen investeringsfond fra London, listet blant IAGs aksjonærer, foreslår at selskapet og Ryanair gjør et felles bud på Norwegian. Fondsforvaltere har diskutert en slik mulighet med investeringsbanker, ifølge markedskilder, skriver Expansion.

Les også

Flyanalytiker: Tror ikke på Ryanair-kobling til Norwegian

To bud

Det var den 12. april International Airlines Group bekreftet at selskapet hadde tatt en eierpost på 4,61 prosent i Norwegian, med intensjon om å innlede samtaler om et mulig bud på hele selskapet.

IAG-interessen medførte at aksjekursen til Norwegian gikk til værs, og i etterkant har spekulasjonene rast om hvor stort et eventuelt bud kunne bli. Estimatene og anbefalingene har blitt revidert.

Samtalene om et eventuelt bud har imidlertid ikke gitt resultater, ifølge IAG. Selv bekreftet Norwegian at to bud er mottatt, men enstemmig avvist fordi styret mener det underpriser selskapet og dets utsikter.

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian
  2. Luftfart

Flere artikler

  1. Spansk avis: IAG-aksjonærer forslår felles Norwegian-bud med Ryanair

  2. Kjos bekrefter interesse fra Ryanair – nytt hopp i Norwegian-aksjen

  3. IAG fortsatt åpne for Norwegian-kjøp

  4. Annonsørinnhold

  5. – En syklon av utfordringer er på vei

  6. Toppsjefen i IAG: Jeg må ikke kjøpe Norwegian