Wall Street stiger etter gode boligtall

Markedet venter fortsatt på signaler fra rentemøtet i USA.

LEVERER: Gode boligtall for mai er en av årsakene til at Wall Street starter opp tirsdag. Bildet viser et bilde av Dallas sentrum, som er en av byene som kan notere boligprisrekord.
Publisert:

Saken oppdateres.

Alle de toneangivende indeksene stiger på Wall Street tirsdag, etter at blant annet amerikanske boligpriser steg med 12,2 prosent.

E24 Børs: Følg det amerikanske markedet her

Det er ventet at markedet vil holde et ekstra godt øye til det to dager lange rentemøtet i den amerikanske sentralbanken, som starter tirsdag.

Etter at børsene åpnet ser situasjonen slik ut:

  • Dow Jones Industrial Average opp 0,36 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,42 prosent
  • S&P 500 opp 0,34 prosent

Viktige boligtall

Tirsdag klokken 15 kom også tall for boligmarkedet i USA for mai, i form av boligprisvekststatistikken fra S&P Case-Shiller. Denne viser boligprisendringen i 20 store amerikanske byer.

LES OGSÅ: Obama vil foreslå ny skattereform

Boligprisene i USA steg med 12,2 prosent i mai, målt i årsvekst. Både Dallas, Texas og Denver, Colorado kan notere seg prisrekorder, ifølge tallene.

Det viser mai-tallene fra den såkalte S&P Case-Shiller-indeksen. Indeksen måler prisutviklingen i 20 viktige byområder i USA.

Årsveksten i mai var ventet å ligge på 12,3 prosent ifølge konsensustall fra Bloomberg, mens den i april lå på 12,1 prosent.

«Det er ventet at veksten for mai vil ligge marginalt over april tallene på 12,60 prosent», skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Veksten i april på 10,9 er den høyeste årlige veksten siden mai 2006. Til sammenligning hadde prisene i februar økt med 9,4 prosent, sammenlignet med februar i fjor.

Dermed fortsetter boligprisene i USA i stige, dog i et litt kjøligere tempo enn tidligere.

Utviklingen i boligprisene er avgjørende for mange amerikaneres finansielle stilling og handlingsrom.

Mobilkjempe stiger

Sprint, USAs tredje største mobiloperatør, kan gå en tøff børsdag i vente tirsdag.

Mobilkjempen mistet nesten ti millioner kunder i forrige kvartal, mesteparten av disse som følge av nedleggelsen av nettverket Nextel.

Nextel-stengingen medfører også at Sprint i sitt kvartalsresultat rapporterer om et underskudd i driftsresultatet på 874 millioner dollar.

Imidlertid økte Sprint inntektene til 8,88 milliarder dollar. Dette var bedre enn ventet, da inntektene var ventet å ligge på 8,7 milliarder dollar.

Dette kan forklare den positive oppturen aksjen har fått ved børsstart: Sprint-aksjen er opp 4,53 prosent etter åpning.

Federal Reserve-møte

Tirsdag starter det to dager lange rentemøtet til den amerikanske sentralbanksjefen (Fed).

Markedet vil lete etter signaler for når nedtrappingen av sentralbankens obligasjonskjøp vil skje.

Den amerikanske sentralbanken kjøper obligasjoner i markedet for 85 milliarder dollar i måneden.

LES OGSÅ: JP Morgan bøtlegges for markedsmanipulasjon

Hensikten med disse stimulansekjøpene er å holde renten på obligasjonslån med lengre løpetid lave - siden obligasjonslån med lenger løpetid blir brukt som utgangspunkt for bedrifters og privatpersoners lån.

Markedet har tidligere sett ut til å akseptere at et kutt i Feds obligasjonskjøp vil komme i september.

Snudde i Asia

Etter fire dager på rad med nedgang snur de asiatiske børsene, og det er en større optimisme å spore etter den blytunge handelsdagen Asia hadde mandag.

Den sammenveide regionindeksen for Asia – og Stillhehavsregionen – Morgan Stanley Capital Index (MSCI) – endte opp 0,2 prosent.

Mens svak detaljhandel i Japan senket Topix- og Nikkei-indeksen mandag, løftet børsene seg tirsdag etter at japanske eksportører styrker seg ved en svak yen.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om