Korrupsjonsskandale rystet Hongkong-børsen

Verdens nest største eiendomsselskap granskes. Les alt om børsdagen i Asia.

MISTENKT: Raymond Kwok Ping Luen, er administrerende direktør og viseformann i styret i selskapet Sun Hung Properties, som er verdens nest største eiendomsselskap. Torsdag ble han ført bort, mistenkt for korrupsjon.
Publisert:

De toneangivende indeksene i Asia har gått i ulike retninger fredag.

På ukens, månedens og kvartalets siste handelsdag sendes den sammenveide regionindeksen - Morgan Stanley Capital Index - ned 0,1 prosent for dagen.

Det har imidlertid vært de beste tre første månedene av et år siden 2010, med en oppgang på 11 prosent.

Dette er sterkt, sammenlignet med den europeiske referanseindeksen Stoxx Europe 600, som i samme periode var opp 6,6 prosent. I USA har S&P 500 steget 12 prosent siden nyttår.

Oppgangen i Asia har imidlertid fått seg et skudd for baugen med en svak marsmåned, etter at noe av optimismen blant investorene har lagt seg de siste ukene.

Korrupsjon
Men, dagen i dag har vært preget av svak utvikling i Hongkong, hvor Hang Seng-indeksen falt 0,7 prosent, drevet av tungt fall i verdens nest største eiendomsselskap, Sun Hung Properties.

Raymond Kwok Ping Luen, er administrerende direktør og viseformann i styret i selskapet, og han ble sammen med ytterligere to ledere arrestert torsdag i forbindelse med mistanke om korrupsjon.

Ifølge anti-korrupsjonsenheten i Hong Kong skal selskapets ledere ha stått bak bestikkelser i forbindelse med offentlige søknader.

Eiendomsaksjen falt 12 prosent fredag.

Fall i Japan
I Japan er den velkjente Nikkei-indeksen ned 0,34 prosent etter fall i eiendoms og finansaksjer. Det skjer som en følge av nye tall for industriproduksjonen i Japan, som viste svakere tegn enn det investorene hadde sett for seg.

Den japanske industriproduksjonen falt nemlig med sesongsjusterte 1,2 prosent i februar sammenlignet med måneden før. Analytikerne hadde ventet en oppgang på 1,3 prosent, ifølge Dow Jones Newswires.

Dessuten falt japanske bankaksjer i kjølvannet av svakere amerikanske nøkkeltall, som preget finansaksjene på Wall Street torsdag.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om