Handelshøyskolen ved HiOA ble beste studentlag i Aksje-NM 2017:
– De siste dagene har vært spennende

Tarjei Ludvigsen, som har representert Handelshøyskolen ved HiOA i Aksje-NM 2017, følte seieren var i boks den nest siste dagen av konkurransen. Helt sikker var han imidlertid ikke.

AKSJESPILL: I E24s aksjekonkurranse Aksje-NM spiller deltakerne med fiktive penger, men gjør investeringer til reelle kurser på Oslo Børs. Vinneren er den med høyest avkastning på sin portefølje.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
  • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

– Det er absolutt veldig gøy, sier Tarjei Ludvigsen om hvordan det er å bli beste studentlag i Aksje-NM 2017.

Ludvigsen studerer ved Handelshøyskolen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og har driftet skolelagets portefølje i konkurransen.

Laget ble først lagt til i studentligaen i begynnelsen av den siste hele uken av spillet, men har vært med fra start. Ludvigsen hadde innen da lykkes med å bygge seg opp en solid avkastning, og suste dermed inn og tok en solid ledelse blant studentlagene. Den beholdt han helt i mål.

Aksje-NM er over for denne gang, men om kort tid starter Aksjeligaen opp igjen. Mer informasjon kommer snart!

– En hyggelig avslutning

Flere av konkurrentene satset skyhøyt de siste dagene av konkurransen, men Ludvigsen beholdt roen. Slik oppsummerer han innspurten.

– De siste dagene har vært spennende. Det er selvfølgelig spesielt gøy å følge med i nyhetsbildet og på de andre skolenes porteføljer i innspurten. Det var et par skoler som satset høyt de siste dagene og hadde gode avkastninger før det snudde i siste liten. Det ble dermed en spennende avslutning på spillet.

VANT STUDENTLIGAEN: Tarjei Ludvigsen bak laget Handelshøyskolen ved HiOA.

Privat

Ludvigsen følte seieren var i boks da avkastningene til de nærmeste skolene begynte å falle nest siste dag.

– Det var likevel en del spenning relatert til at flere selskaper presenterte nye resultatrapporter siste dag. Dette kunne medført vekst for andre lag som var inne i aktuelle selskaper. Heldigvis ble ikke det tilfellet og det ble dermed en hyggelig avslutning, sier han.

HiOA-studenten synes Aksje-NM har vært lærerikt.

– Det har vært lærerikt å få muligheten til å anvende teori og erfaring og se at det vi jobber med hver dag på finans-masteren på HiOA er relevant. Resultatet er motiverende å ta med seg videre i studiene og i jobb, sier han.

Interessert i aksjehandel? Diskuter med andre på Aksjeforum!

Handlet som i virkeligheten

Laget «Bygg Vestlandet» kom på en andreplass i studentligaen. Bak det står byggingeniør-student Tore Dagsland Halderaker ved Høgskolen på Vestlandet, campus Bergen.

TOK ANDREPLASS: Tore Dagsland Halderaker bak studentlaget Bygg Vestlandet.

Karl Bjørndal

Han forteller at han i spillet handlet litt likt som han gjør privat, med en langsiktig, verdibasert strategi. Halderaker startet med aksjekjøp i 2014 og meldte seg på Aksje-NM for å teste kunnskapene om næringslivet og enkeltaksjer.

– Investeringshorisonten min har foreløpig vært ett eller to år, men jeg prøver å finne aksjer som jeg kan ha til jeg blir pensjonist. Det var derfor vanskelig å velge aksjer til denne konkurransen. Jeg har tjent gode penger på Borregaard og SR-Bank privat, så de har blitt kjøpt før årsresultatene, og gitt videre gevinst, forteller han.

Gikk for «vinn eller forsvinn»

Flere deltakere satset alt på noen av selskapene som slapp tall de siste dagene av konkurransen. Blant dem var studentlaget Børsgruppen Aktie.

Men etter å ha kjørt en «vinn eller forsvinn»-strategi den siste dagen, måtte Børsgruppen Aktie innse at det ble tap. Laget fra Handelshøyskolen BI endte til slutt et stykke ned på tabellen.

Laget lå før den siste helgen godt an til å hevde seg i toppen av studentligaen, men innså før siste dag av konkurransen at de trengte 8,5 prosent avkastning for å bli beste studentlag.

–Da var det bare én vei å gå: Å kjøre løpet fullt ut. Vi hadde en posisjon i Solon som vi måtte beholde fordi spreaden var så stor at vi ikke tok sjanse på å selge og tape mye på denne. Så investerte vi i fire selskaper til, som var veldig volatile. Så det var litt som forventet da det gikk som det gikk, sier porteføljeforvalter Brage Krogsrud, og legger til at de gjorde investeringer som de aldri ville gjort med ekte penger.

Les også

– Det var et ganske close race

Les også

Børsgruppen Aktie med kjempe-comeback i studentligaen:
– Nå blir det vinn eller forsvinn!

Les også

Jevnt i studentligaen første uke av Aksje-NM

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Børsgruppen Aktie med kjempe-comeback i studentligaen:
    – Nå blir det vinn eller forsvinn!

  2. Studentlag: Aksje-NM er en god arena for økt forståelse

  3. Siste sjanse til å teste Aksje-NM for i år! Kan du slå disse studentene?

  4. Slik melder du på studentlag i Aksje-NM

  5. To dager igjen av Aksje-NM: Slik er ståa før sluttspurten