Manchester United venter rekordinntekter neste år

Fotballstormakten gikk glipp av store penger i fjor, men venter rekordhøy omsetning i året som kommer.

INNBRINGENDE: Manchester United venter et solid inntektshopp neste år. Her er de rødes kaptein, Wayne Rooney, i duell med Swansea-spiller Kyle Naughton.

Matt Dunham
  • Anders Park Framstad
Publisert:

Fotballklubben Manchester United venter inntekter på minst 500 millioner pund neste år, tilsvarende drøyt 6,3 milliarder norske kroner.

Dette fremgår av Manchester Uniteds rapport for fjerde kvartal og regnskapsåret 2015, som ble sluppet torsdag.

– Idet vi ser inn mot den nye sesongen, er vi entusiastiske på grunn av vår sterke posisjon, både av og på banen, sier styreleder Ed Woodward i en kommentar.

– De siste ukene har vi ytterligere styrket laget med en spennende blanding av erfaring og ungdom, kvalifisert oss for gruppespillet i UEFA Champions League og har gjennomført en imponerende lansering av vårt partnerskap med Adidas, sier Woodward.

Les også

Sportsgigantens United-avtale får kritikk

Tror på vekst

De nye estimatene – den såkalte guidingen – for omsetning og justert brutto driftsresultat (EBITDA) i regnskapsåret 2016 er på henholdsvis mellom 500 og 510 millioner pund og mellom 165 og 175 millioner pund.

Dette vil i så fall være en økning på topplinjen fra 395,2 millioner de siste 12 månedene. Justert EBITDA endte på 119,9 millioner i samme periode.

– Vår rekordsterke guiding på inntekter og EBITDA for 2016 reflekterer den underliggende styrken i virksomheten og vår tro på fortsatt vekst, sier Woodward.

I sist kvartal noterte «de røde djevlene» en økning i inntektene til 105,8 millioner, opp fra 96,3 millioner i samme kvartal i 2014. Justert EBITDA ble nær doblet til 31,8 millioner.

Kostbart Europa-fravær

Både året som helhet og fjerde kvartal endte imidlertid med underskudd, på henholdsvis 1,2 millioner og 7,2 millioner.

Bunnlinjesvikten kan blant annet tilskrives en reduksjon i Manchester Uniteds inntekter både fra TV-rettigheter og kampdagene. Dette er igjen et resultat av manglende deltagelse i de lukrative europeiske turneringene, og ga en samlet reduksjon i de relaterte inntektene på 45,6 millioner pund på årsbasis.

Klubben er dog fremdeles svært populær verden over, og dermed en attraktiv kommersiell samarbeidspartner. Inntektene fra slike avtaler økte med 7,6 millioner dollar til 196,9 millioner i 2015.

United signerte i fjor en større sponsorkontrakt med Adidas.

Les også

Bård (29) er leder for 42.000 skandinaver

Les også

Klesgigant stuper etter skuffende salgstall

Les også

Katastrofe-sesong gir halv milliard mindre i inntekter

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Manchester United

Flere artikler

  1. United-gjelden vokser under coronakrisen: Økte til 5,2 mrd.

  2. Resultatfall på 76 prosent: Manglende mesterligaspill rammer Manchester United i lommeboken

  3. Manchester United økte gjelden med 900 millioner kroner

  4. Opera avviser forsøk på å gå «under radaren»: - Derfor slapp vi meldingene fredag kveld

  5. Lavere kostnader og mer utbytte