Fed-referat sendte Wall Street opp: – Tesla-aksjen steg nesten åtte prosent

De amerikanske børsene reagerte positivt, etter det ble klart at sentralbanken i USA planlegger å senke tempoet på rentehevingene.

Publisert:

Slik så det ut på de toneangivende amerikanske indeksene ved stengetid onsdag:

  • Dow Jones steg 0,28 prosent
  • Nasdaq klatret 0,99 prosent
  • S&P 500 endte opp 0,59 prosent

Økonomene ventet et lavere volum i handelen siden amerikanerne feirer Thanksgiving på torsdag, skriver Bloomberg. Wall Street holder derfor steng i morgen.

Elbilselskapet Tesla steg nesten åtte prosent etter at storbanken Citi oppgraderte aksjens vurdering fra salg til nøytral. Samtidig endte brikkeprodusenten Nvidia opp 2,6 prosent.

Fed signaliserer lavere rentehevinger

Onsdag publiserte den amerikanske sentralbanken referatet fra sitt forrige rentemøte 1–2 november.

– Sånn det ser ut nå, tyder alt på at det blir en renteheving på et halvt prosentpoeng på neste møte, sier Erik Bruce, sjeføkonom i Nordea.

– Det kommer en arbeidsmarkedsrapport i mellomtiden, men rapporten må vise et veldig sterk arbeidsmarkedet med høy lønnsveksten, hvis det skal forandre neste rentehevingen.

Etter novembermøtet hevet Fed den amerikanske styringsrenten med 0,75 prosentpoeng for fjerde gang på rad.

Richard Privorotsky i Goldman Sachs mener likevel av møtereferatet ikke vil være en stor begivenhet.

– Det vil sannsynligvis være noe debatt rundt tempoet for renteøkningene ettersom det virket som det var en viss uenighet mellom Brainard og Powell om hvor haukete budskap som trengs for å holde forventningene forankret, sier han i et notat, ifølge TDN Direkt.

Han mener den neste store Fed-begivenheten er Powells tale 30. november.

Manchester United stiger andre dag på rad

Den engelske fotballklubbens aksje endte opp 23 prosent.

Tirsdag bekreftet Manchester Uniteds styre at de utforsker muligheten for å selge. Skynews skrev tirsdag at et eventuelt salg trolig vil overstige markedsverdien på 2,47 milliarder dollar som selskapet er verdsatt til på den amerikanske børsen.

Aksjene til klubben ble børsnotert i USA i 2012. Ifølge Bloomberg har Glazer-familien aksjer som gir dem 97 prosent av stemmene i styret. Eierne tok kontroll over klubben i 2005, og har investert 790 millioner pund, skriver Skynews.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om