Otovo doblet omsetningen

Høye strømpriser førte til skyhøy etterspørsel, og kraftig omsetningsvekst for solcelleselskapet.

Administrerende direktør i solcelleselskapet Otovo, Andreas Thorsheim
Publisert:

Solcelleselskapet omsatte for 174,5 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en dobling fra samme kvartal året før hvor selskapet omsatte for 86 millioner kroner.

Godt hjulpet av høy etterspørsel som følge av en høy strømpris oppnådde selskapet 2740 salg. Otovo hadde et salg på 1470 under samme periode i fjor.

– Utsiktene er gode. Otovo er robust i møte med makroøkonomiske utfordringer, og forsyningskjedespørsmålene for solenergi ser ut til å avta i månedene som kommer. Vi er trygge på vår evne til å opprettholde en 100 prosent vekstrate de neste årene, sier administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim.

Driftsresultatet var imidlertid negativt og endte på minus 82,6 millioner kroner. Det er en forverring fra samme kvartal året før da resultatet endte på minus 35,5 millioner kroner.

Les på E24+

Forvalter holder seg unna Euronext Growth-aksjer: – De har ødelagt mye for seg selv

Kraftig etterspørselshopp

Strømprisene har vært rekordhøye. Det har ført til at privatpersoner og bedrifter har strømmet til solcelleleverandøren.

– Sommeren har drevet desperasjonen til nye høyder, sa Otovo-sjef Andreas Thorsheim til E24 i august.

I andre kvartal førte desperasjonen til en tredobling i omsetning for solcelleselskapet, sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Driftsresultatet (ebitda) var likevel negativt, og endte på minus 46 millioner kroner. Otovo-sjefen sa under fremleggelsen av tallene i andre kvartal at Norge var et av markedene som var blitt lønnsomme.

Otovo har høye forventninger til solcellemarkedene i Europa, og har etter forrige resultatfremleggelse ekspandert til en rekke nye land. Deriblant Tyskland, Portugal, Storbritannia og Østerrike.

Selskapet har bygget opp en abonnementportefølje hvor det er mulig å leie fremfor å eie solcellepanelene. Omsetningen stiger fra 174,5 millioner kroner til 235 millioner kroner i tredje kvartal dersom denne porteføljen inkluderes.

– Dette har vært et strategisk viktig kvartal for Otovo. For det første er vi er godt i gang med å gå inn i seks nye markeder. For det andre har vi nådd reell skala på abonnementsporteføljen. Det begeistrer meg veldig, sier Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovo, etter fremleggelsen av resultatet for tredje kvartal.

Publisert:

Her kan du lese mer om