Storeier i MPC Container Ships vurderer å selge seg ut

Star Capital Partnership åpner for å selge opptil 44 millioner aksjer for i overkant av 785 millioner kroner.

Illustrasjonsfoto.
Publisert:

Star Spike Limited, som heleies av Star Capital Partnership, vurderer å selge mellom 33,3 og 44,3 millioner aksjer i containerrederiet MPC Container Ships. Det kommer frem i en melding.

Selskapet eier i dag 44,3 millioner aksjer i containerrederiet, tilsvarende 9,99 prosent av aksjene i MPC Container Ships. Dermed åpner Star nå for å selge seg helt ut.

Tilbudsprisen er satt til 17,73 kroner per aksje, noe som gir en total mulig salgssum på 785,68 millioner kroner. Sluttkursen onsdag ettermiddag var på 19,70 kroner.

Storeieren har engasjert Clarksons Securities, Fearnley Securities og Pareto Securities som tilretteleggere for salget.

Det understrekes at Star Spike kan velge å selge færre, eller ingen aksjer dersom de bestemmer seg for det. Tilbudsperioden startet ved børsdagens slutt, og vil avsluttes klokken åtte torsdag morgen.

MPC Container Ships har falt 19,76 prosent på Børsen hittil i år. Selskapet har også betalt utbytte på 7,53 kroner hittil i år. Justerer man for dette har aksjen steget i overkant av åtte prosent hittil i år.

I en tidligere versjon av denne saken var ikke utbyttet selskapet har betalt hittil i år lagt ved. Dette ble lagt inn klokken 23.02 onsdag 19. oktober.

Publisert:

Her kan du lese mer om