Tung mandag for Seadrill etter enighet om redningsplan

John Fredriksens Seadrill endte dagen med et bratt fall etter enighet om redningsplan, mens Oslo Børs endte mandagen i grønt.

Børsdagen
  • Sigrid Moe
Publisert:

Hovedindeksen falt fra start, men hentet seg deretter inn og endte med en oppgang på 0,5 prosent på ukens første dag.

Ett av dagens rødeste selskapene mandag er riggselskapet Seadrill, som i helgen kunngjorde at de er enig med sentrale långivere om en redningsplan. Det er den andre redningsplanen på få år for det gjeldstyngede selskapet, hvor John Fredriksen er største eier.

Selskapet endte dagen med en nedgang på 51,61 prosent etter automatisk handelsstopp flere ganger i løpet av dagen, og endte på 3 kroner.

Les på E24+

Galskapen fortsetter i Seadrill

Fornybar-fallet fortsetter

Fornybarselskapet Scatec fortsetter nedturen mandag etter kvartalsrapporten fredag. Tallene sendte aksjen ned over 16 prosent før helgen og mandag endte aksjen med en nedgang på 4,67 prosent.

Equinor, som legger frem kvartalstall onsdag, endte dagen med en oppgang på 3,07 prosent.

SEB-analytiker Kim André Uggedal sier til Finansavisen at han tror Seadrill-aksjen skal videre ned.

– Selv med dagens kursfall er egenkapitalen betydelig overpriset, sier analytikeren, som anslår at egenkapitalen etter restrukturering er verdt om lag 1,2 milliarder dollar, tilsvarende 25 øre per aksje for dagens aksjonærer.

Seadrills redningsplan innebærer at gjelden skal reduseres med omtrent 5 milliarder dollar, eller 44 milliarder kroner. I tillegg skal det hentes 350 millioner dollar i ny kapital.

Planen legger også opp til at dagens aksjonærer blir sittende igjen med smuler. Dersom planen gjennomføres vil de beholde 0,25 prosent av selskapet.

Les på E24+

Tre resultater å se opp for denne uken

Pareto Securities skriver i en oppdatering mandag at de totalt sett ser positivt på at enda et boreselskap beveger seg ett skritt nærmere med deres kreditorer, som gir en betydelig redusering av belåningen i industrien.

Da børsdagen i Oslo endte ble et fat Brent-olje fra Nordsjøen handlet for like over 74 dollar, og var på vei ned, etter å ha steget noe.

Verden

Tokyo-børsen startet uken med oppgang, mens børsene i Kina og Hongkong satte kursen nedover.

I USA begynte Wall Street en av de travleste resultatukene med en bred, men svak, nedgang.

Senere denne uken kommer det også flere spennende kvartalstall i Norge, onsdag kommer det fra både Equinor og Subsea 7, og fredag Kongsberg Automotive.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Seadrill
  4. Scatec

Flere artikler

  1. Flat slutt på resultatuken på Oslo Børs

  2. Ukesoppgang på Oslo Børs tross fredagsfall

  3. Tungt Seadrill-fall for andre dag på rad

  4. Seadrill-aksjen falt tungt på Oslo Børs

  5. Seadrill og Aker Solutions bidro til børsopptur på ukens siste handelsdag