Fedex varsler nye kostnadskutt

Frakt- og logistikkselskapets kvartalsresultat preges både av svakere etterspørsel og kostnadskutt.

Publisert:

Saken oppdateres ...

Fedex leverte et bedre resultat enn ventet, men svakere omsetning for månedene september, oktober og november. Begge tallene er svakere enn på samme tid i fjor.

Justert resultat endte på 3,18 dollar per aksje. Analytikerne hadde ventet et resultat på 2,80 dollar per aksje, ifølge Bloomberg.

Inntektene kom inn på 22,8 milliarder dollar, men analytikerne ventet en omsetning på 23,7 milliarder dollar.

Kutt og svak etterspørsel

Fortsatt svak etterspørsel, spesielt for tjenesten Fedex Express, la en demper på resultatet i finansårets andre kvartal, skriver Fedex i kvartalsrapporten.

Samtidig var kostnadskutt og prisøkninger med på å veie opp for en nedgang i pakkevolum, ifølge Bloomberg.

– Fedex-teamet handlet hurtig for å få rask fremgang i vår pågående transformasjon, samtidig som man navigerte et svakere etterspørselsforhold, sier Fedex-sjef Raj Subramaniam i rapporten.

– Inntjeningen vår overgikk forventingene våre i andre kvartal, drevet av utførelsen og akselereringen av vår aggressive kostandsreduksjonsplan, sier Fedex-sjefen videre.

Nye kostnadskutt

I september leverte Fedex svakere enn ventet og trakk guidingen for resten av finansåret 2023, som i Fedex’ tilfelle løper frem til og med våren neste år.

Fedex-sjef Subramaniam sa den gang at de skulle skru opp tempoet på kostnadskuttene.

Fedex varsler nå at de vil kutte kostandene med ytterligere én milliard dollar sammenlignet med september-anslagene. Det at de totale besparelsene til 3,7 milliarder dollar for finansåret 2023.

Selskapets anslag for resultat i 2023totalt sett er et justert resultat på 13–14 dollar per aksje. Det var rett under forventningen på 14,14 dollar per aksje, ifølge Bloomberg.

Publisert:

Her kan du lese mer om