MPC Container Ships tjente 1,24 mrd. i tredje kvartal

MPC Container Ships fortsetter å levere sterke resultater, men meglerhus advarer om containermarkedet fremover. – Ratene kommer raskt ned.

På bildet er MPC Container Ships-sjef Constantin Baack.
Publisert:

Oslo Børs-noterte MPC Container Ships, som har en flåte på 63 feeder-skipContainerskip som er egnet til å betjene mindre havner og regionale ruter. som leies ut til andre rederier, legger torsdag morgen frem tallene for årets tredje kvartal.

  • Inntektene landet på 160 millioner dollar, mot 119 millioner dollar i fjorårets tredje kvartal. Årets tall tilsvarer 1,6 milliarder kroner.
  • Resultatet etter skatt ble 124 millioner dollar, mot 47 millioner dollar i samme periode i fjor. Fasiten for 2022 tilsvarer 1,24 milliarder kroner.

Overskuddet inkluderer gevinst på salg av to skip på 30,4 millioner dollar. Selskapet betaler et ordinært utbytte på 0,16 dollar per aksje og et ekstraordinært på 0,03 dollar per aksje på grunn av skipssalg.

Den gjennomsnittlige timecharter-inntjeningen (lange kontrakter) var på 30.476 dollar per dag, opp fra 19.007 dollar dagen i fjorårets tredje kvartal.

Selskapet melder samtidig at det jekker opp helårsforventingene til inntekter på mellom 595 millioner dollar og 605 millioner dollar. Ventet ebitda (driftsresultat før av- og nedskrivninger) høynes til 500 millioner dollar for 2022.

Les på E24+

Containerraset tiltar: – Aldri sett lignende

– Begynte å normalisere seg

Markedet for frakt av containere til havs har vært brennhett det siste halvannet året - som har gitt MPC Container Ships rekordresultater.

I år har skipenes inntjening i spotmarkedet imidlertid falt kraftig tilbake fra rekordnivåene.

– Det kommer til å bli litt tøffere nå. Men vi må huske hvor vi kommer fra – vi kommer fra det høyeste markedet noensinne – så alle fall virker store, uttalte MPC Container Ships-sjef Constantin Baack til E24 tidligere i høst.

Han gjentar dette synet i torsdagens melding:

– Markedet begynte å normalisere i løpet av kvartalet, men ratene er fortsatt høye sammenlignet med nivået før pandemien. Aktiviteten med å fikse skip på kontrakter har vært lav og de fleste nye er for kortsiktig arbeid, som underbygger trenden mot en normalisering. Vi er forsiktig optimistisk med tanke på markedsutviklingen de kommende kvartalene tross vår forventing om at varigheten på kontraktene vil være kortere enn det siste året, sier Baack.

I en separat melding torsdag varsler MPC Container Ships at Moritz Fuhrmann er ny finansdirektør i rederiet.

Han tar over etter Benjamin Pfeifer, som har sagt opp stillingen for å forfølge nye muligheter. Furhmann kommer fra den britiske kapitalforvalteren Hayfin Capital Management, der han har vært sjef for den maritime avdelingen.

Les også

Autostore-sjefen går av

Aksjefall i år

Shippingaksjen er i år ned rundt 20 prosent til en kurs på 16,3 kroner. Siden starten av fjoråret er kursen imidlertid opp over 200 prosent.

Pareto Securities nedjusterte nylig sitt kursmål på MPC Container Ships til 25 kroner, fra tidligere 33 kroner. Kjøpsanbefalingen ble fastholdt.

– Ratene kommer raskt ned, skriver meglerhuset, som reduserer sine estimater på skip som ikke har inngått faste kontrakter.

Publisert:
Gå til e24.no