Dogecoin sendt opp over 800 prosent av nettforum

Kryptovalutaen startet som en spøk, men nå er det alvor for dogecoin. Etter koordinerte kjøp fra småsparere gjennom et Reddit-forum og en Twitter-melding fra Elon Musk, har kursen skutt i været.

BRÅAKTUELL: Innen kryptovalutaer er nok dogecoin en av de mer kuriøse, i hvert fall i utgangspunktet. På under ett døgn mangedoblet verdien seg til flere titalls milliarder kroner. Illustrasjonsfoto.
Publisert:

Da den kom i 2013 var dogecoin et friskt pust i kryptovalutaenes verden. Opprinnelig startet for å gjøre narr av oppstyret rundt nettopp kryptovalutaer med slagordet «the internet currency», internettvalutaen.

På ett døgn har dogecoin-kursen skutt i været, på det meste over 800 prosent, etter at et Reddit-forum koordinerte kjøp av kryptovalutaen, med flere referanser til Gamestop, skriver CNBC.

Ifølge nettavisen er det Reddit-gruppen «SatoshiStreetBets» som står bak oppgangen.

KRYPTOHUND: Dette er logoen til Dogecoin, kryptovalutaen som ble startet som en spøk og som nå er verdt milliarder av kroner.

Dette sendte dogecoin opp til en samlet verdi på over 75 milliarder kroner natt til fredag. Men det er store bevegelser på kort tid i valutaen, og ved 9.30-tiden fredag morgen har den samlede verdien falt til 64 milliarder kroner, ifølge Coinmarketcap.

Finansmarkedene har den siste tiden blitt rystet av en tilsvarende aksjon fra forumet «Wallstreetbets», som har gått til kamp mot hedgefond som har veddet mot Gamestop-aksjen.

En såkalt shortskvis har sendt kursen til himmels, men også skapt stor usikkerhet i markedet på grunn av svingningene som kommer av at store hedgefond må flytte penger.

Dogecoin-oppgangen skiller seg imidlertid fra Gamestop-saken. Det er ingen short-dynamikk i spill i kryptovalutaen, og det fremstår i stedet som at en gruppe rett og slett forsøker å presse prisen høyere for å tjene penger.

Les også

Heftig kamp rundt videospill-aksje: – Ute etter en knockout

Tesla-grunnlegger Elon Musk har omfavnet dogecoin åpent på Twitter. Da han ga uttrykk for dette i 2019 som sin favorittkryptovaluta, føk verdien opp.

Nå som den igjen skyter fart lar Musk verden få vite hva han mener om både dogecoin og Gamestop-sirkuset.

Les også

Fra trumpcoin til potcoin – syv elleville kryptovaluer

Les også

Kryptovalutaen startet som en spøk – nå er den verdt 16 milliarder

Publisert: