Entra og Linstow kjøper ut Bane Nor fra Oslo S Utvikling

Entra og Linstow kjøper til sammen en tredjedel av Oslo S Utvikling. Fra før eide de en tredjedel hver.

Oslo S Utvikling står blant annet bak byggingen av Barcode.
Publisert:

Entra betaler 475 millioner av salget på totalt 950 millioner kroner, ifølge en børsmelding. Linstow betaler den andre halvdelen.

– Bjørvika har blitt en av de mest attraktive stedene å bo og jobbe i Oslo. Entra har en stor portefølje rundt omkring sentralbanestasjonen og vil ha en aktiv rolle i området rundt Oslo S, sier sjef i Entra, Sonja Horn.

Før dagens salg eide Entra, Linstow og Bane Nor en tredjedel hver. Etter dagens salg vil Linstow og Entra eie 50 prosent hver. De tre har eid Oslo S Utvikling (OSU) sammen siden 2004.

OSU utvikler både nærings- og boligbygg og skal utvikle 380.000 kvadratmeter av det totale 900.000 kvadratmeterne eiendomsareal i Bjørvika. Selskapet selger kontorer og boliger etter hvert som de ferdigstilles.

– Bjørvika er Oslo sentrums mest sentrale og attraktive sted å bo. Vi fortsetter vårt eierskap i OSU for å være med å utvikle området til glede for byen, de som allerede bor i Bjørvika og de som i fremtiden skal kjøpe leilighet her, sier sjef i Linstow og styreleder i OSU, Per Mortensen.

Barcode og 10.000 innbyggere

OSU har allerede bygd Barcode-området som består av 12 høyreiste bygninger med 150.000 kvadratmeter kontorareal, 399 boliger og 12.500 kvadratmeter handelslokaler.

– Vi er stolte over å ha vært med på en slik utvikling, midt i hjertet av Oslo sentrum. Nå er det meste av by- og knutepunktsutvikling i nærheten av Oslo S ferdigstilt og tiden er derfor inne for å takke for laget og konsentrere oss om nye, spennende oppgaver i vårt arbeid med å utvikle knutepunkt, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe, i Bane NOR Eiendom, som nå selger seg ut av prosjektet.

Han trekker frem de store endringene som har skjedd i Bjørvika de siste årene.

– Dette var en trafikkmaskin, nå reiser det seg en ny bydel ved fjorden. Vi ønsker OSU lykke til i det videre arbeidet, sier Lunøe.

OSU antar at det vil bo 10.000 mennesker i Bjørvika i fremtiden, mens det totalt skal bo og jobbe rundt 30 000 mennesker i der.

Bystyret i Oslo vedtok i år 2000 gjennom ”Fjordbyvedtaket” å gjøre om store deler av byens havneområder til boliger, kontorer, butikker, serveringssteder og kulturattraksjoner. Bjørvika er det største delområdet i Fjordby-prosjektet.

Les på E24+

Stordalen gir IT-milliardær plass i privatjeten

Publisert:
Gå til e24.no