Buffetts investeringer

Ny opptur for Buffetts Berkshire Hathaway

Året vi er i startet bedre enn 2020 for investeringsselskapet til Warren Buffet.

STANDHAFTIG: 91 år gamle Warren Buffett har lenge vært ansett som en av verdens fremste investorer.
  • Fabian Skalleberg Nilsen
Publisert:

Berkshire Hathaway melder lørdag om et positivt driftsresultat i årets første kvartal på det som tilsvarer drøyt 58,5 milliarder kroner.

Selskapet til investorlegenden Warren Buffett fikk nemlig driftsinntekter på drøye 7 milliarder dollar, skriver CNBC i forkant av dagens generalforsamling.

Inntektene i første kvartal steg dermed 20 prosent fra samme periode i fjor, da tallet endte på i underkant av 5,9 milliarder dollar.

Holdingselskapet til Buffett omsatte for 64,6 milliarder dollar i kvartalet, nesten en milliard over forventningen fra Refinitiv på 63,66 milliarder, melder CNBC.

Investeringene fordeler seg på mange næringer, blant andre forsikring, transport og varehandel. Den største aksjeposten ved årsskiftet var Apple.

Warren Buffett og resten av selskapseierne kjøpte tilbake aksjer for 6,6 milliarder dollar i løpet av de første tre månedene av året.

De siste årene har Berkshire Hathaway kjøpt tilbake aksjer i stor stil, og 2020 ble således et rekordår. Totalt ble det kjøpt tilbake aksjer for 24,7 milliarder dollar, tilsvarende 213 milliarder kroner i fjor.

I USA bruker store selskaper ofte tilbakekjøp av aksjer som en måte å berike aksjonærene, fremfor å utbetale utbytte. Dette innebærer at antallet aksjer reduseres, noe som gjør aksjonærenes eierandeler større.

Les også

Buffett er verdt mer enn 100 milliarder dollar

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Buffetts investeringer
  2. Berkshire Hathaway
  3. Warren Buffett
  4. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Warren Buffett er verdt mer enn 100 milliarder dollar

  2. Wall Street vendte nedover i sluttspurten

  3. Kahoot med milliardkjøp av amerikansk selskap

  4. Teknologi-oppgang pyntet på Wall Street-fall

  5. Børsvinneren MPC Container Ships leverer kraftig resultatløft