Sigurd (23) vant Aksje-NM 2020: «Hæ?! Har jeg vunnet 75.000 kroner?»

Sigurd Strand har vært med i Aksje-NM siden han var 16 år, men gikk ikke helt til topps i konkurransen før i dag. Pengepremien hadde han derimot ikke fått med seg.

Studenten Sigurd Strand (23) ble satt ut da han fikk høre at han hadde vunnet 75.000 kroner.
Publisert:

Når E24 ringer og gratulerer økonomistudenten Sigurd Strand med førsteplassen i Aksje-NM og premien på 75.000 kroner, blir han satt ut.

– Hæ?! 75.000 kroner?! Har jeg vunnet det?, spør han vantro.

Strand sier at han hadde fått med seg ukepremiene, men at han ikke var klar over at han kunne stikke av med 75.000 kroner rett i lommen. Det var en gledelig overraskelse for bodøværingen.

Den siste måneden har Hovedindeksen sunket med 4,84 prosent, mens porteføljen til Sigurd Strand i Aksje-NM har steget med 132,62 prosent. Han vinner en soleklar seier i Aksje-NM med mer enn 81 prosentpoeng over annenplassen.

Les også

Aksjeskolen #6: Slik plukker du vinneraksjer

Vant Aksje-NM uke tre

Forrige uke vant Strand ukepremien, – et gavekort på 2.500 kroner fra Elkjøp. Da sa han at gavekortet skulle gå til en halv Playstation 5.

– Nå har jeg råd til mange Playstationer, fleiper han.

Økonomistudenten har utkonkurrert i underkant av 30.000 deltakere i årets Aksje-NM. For å nå til topps har han fastholdt strategien han hadde forrige uke: Han satset tyngst på lottoaksjen Lavo.TV og har investert i andre, mer stabile aksjer ved siden av.

– Det handler om flaks. Jeg har kjøpt aksjer jeg håper det kan komme positive nyheter om, og jeg har truffet bra.

Blant annet investerte Strand i LifeCare, fordi han visste datterselskapet deres utviklet hurtigtester for corona. Han håpet på at det ville gi fart på aksjen til morselskapet, og han fikk rett.

Les også

Dette er topp ti «lottoaksjer» på Oslo Børs

Deltok første gang som 16-åring

Bodøværingen meldte seg på Aksje-NM første gang da han var 16 år. Han forteller at han da spilte mot klassekamerater og at det var en sosial, gøyal konkurranse.

Det var omtrent på denne tiden Strand virkelig fikk øynene opp for finans og aksjer.

– Jeg har alltid likt tall og statistikk, så aksjehandel passer godt for meg.

I dag studerer han økonomi og ledelse ved Nord Universitet i Bodø. Han flyttet til Oslo i høst, så han pendler frem og tilbake mellom de to byene.

Les også

Skoleelever om Aksje-NM: - Har skapt et bedre miljø

– Må ha kort sikt

Fra sin base i Oslo driver Strand med daytrading. Han kjøper og selger aksjer på daglig basis, noe som er helt nødvendig for ham.

– Jeg har aldri klart å være veldig langsiktig. Jeg må ha kort sikt for å ikke kjede meg, så derfor er daytrading og Aksje-NM perfekt for meg, sier han.

Da han vant den tredje uken av Aksje-NM, oppfordret han konkurrentene sine om å få øynene opp for Merkur Market. Når E24 spør ham om han har noen generelle investeringstips, svarer han noe nølende:

– Nei. Jeg har nok ingen investeringstips å gi. Jeg tror alle må utvikle sin egen strategi, egentlig.

Selv har han problemer med å beskrive den strategien han følger:

– Jeg kjøper noen aksjer basert på teknisk analyse og jeg følger nyhetsbildet. Men egentlig handler det om å ta det på feelingen.

Publisert: