WSJ: Amerikanske myndigheter undersøker mulig manipulasjon i Gamestop-oppgangen

Wall Street Journal siterer anonyme kilder på at amerikanske myndigheter skal ha bedt netthandelplattformen Robinhood gi fra seg informasjon i forbindelse med Gamestop.

I januar sendte private hobbyinvestorer sendte Gamestop-aksjen til himmels.
Publisert:

Amerikanske myndigheter og tilsynsmyndigheter undersøker om den raske oppgangen i Gamestop-aksjen ble forsterket av markedsmanipulasjon, ifølge flere ikke navngitte kilder som Wall Street Journal siterer.

Justisdepartementets bedrageriseksjon og San Franciscos statsadvokat skal ha ønsket informasjon fra meglere og sosiale medier-selskaper som ble brukt som handelsplattformer da aksjen ble omsatt.

Les på E24+

Ekspert: Derfor får vi ikke et nytt «Gamestop-opprør» utenfor USA

Avisen skriver at påtalemyndigheten skal ha formelt bedt om å få informasjon fra netthandelplattformen Robinhood, som mange enkeltinvestorer brukte for å handle Gamestop-aksjer og andre aksjer.

Ifølge en anonym kilde skal også utslagene i sølvprisen undersøkes.

I januar sendte private hobbyinvestorer sendte Gamestop-aksjen til himmels.

Aksjen hadde lenge hatt en svært høy shortinteresse, men da det på nyåret ble snakk om ytterligere shorting av aksjen tok hobbyinvestorer i amerikanske aksjeforum, spesielt på Reddit-forumet «WallStreetBets», affære.

Les også

Robinhood fjerner kjøpsgrensene på Gamestop

Senator Elizabeth Warren, som lenge var med i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat før valget i 2020, har tidligere sagt at hun ønsket en. SEC-etterforskning. SEC er et amerikansk tilsyn som blant annet har ansvar for verdipapirhandelen.

Gamestop-aksjen økte fra omtrent 20 dollar til 483 dollar på to uker i januar. Den siste uken har aksjen falt 44 prosent til 49,6 dollar. Torsdag kveld er Gamestop-aksjen ned 4,34 prosent.

Les også

Reddit verdsettes til over 50 milliarder kroner

Publisert:
Gå til e24.no