Komplett klar for børs - Hagen selger for minst 1,6 milliarder

Netthandelskonsernet Komplett går på Oslo Børs mandag, med en verdsettelse på 4,3 milliarder kroner. Hovedeier Stein Erik Hagen selger seg ned til 60 prosent.

MILLIARDSALG: For Canica og Stein Erik Hagen.
Publisert:

Netthandelspioneren Komplett gjør comeback på Oslo Børs etter helgen.

Det bekreftes i en børsmelding torsdag kveld, der det også kommer frem at investorene har satt en pris på 60 kroner per aksje for selskapet, tilsvarende en verdsettelse på 4,3 milliarder kroner.

Kursen ender dermed i den høye enden av intervallet som ble forespeilet i starten av noteringsprosessen, på 55 til 62 kroner per aksje.

Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica selger aksjer for minst 1,6 milliarder kroner i forbindelse med noteringen, og vil dermed bli sittende med en eierandel på 60 prosent.

De finansielle tilretteleggerne har i tillegg en overtildelingsopsjon til å selge aksjer for ytterligere 210 millioner hvis etterspørselen er høy.

I så fall vil Canicas endelige eierandel bli på 55,2 prosent.

Les også

Stein Erik Hagen vurderer å børsnotere Komplett etter rekordår

Nærmer seg ti mrd.

Ti år er gått siden Canica kjøpte den norske netthandelspioneren av børs for rundt én milliard kroner.

Omsetningen i 2020 vokste med heftige 31 prosent til 9,9 milliarder. Driftsresultatet endte på 271 millioner kroner, opp fra 48 millioner i 2019.

Komplett omsetter nå for nærmere 2,5 ganger mer enn da selskapet sist var på børs. Koronaåret 2020 ble et formidabelt vekstår for selskapet, etter noen tunge år i kjølvannet av feilslåtte investeringer.

– Vi har fokusert selskapet rundt den lønnsomme kjernen med e-handel innen elektronikk, og opplever at vi er godt posisjonert for reisen videre. To av tre elektronikkvarer selges fortsatt i fysiske butikker, så vi ser et betydelig vekstpotensial, sa Komplett-sjef Lars Olav Olaussen til E24 da børsnoteringsplanene ble annonsert i februar i år.

Les også

Komplett med vekst på over en halv milliard i første kvartal

Publisert:
Gå til e24.no