Storbanker higer etter å kjøpe tilbake egne aksjer

Etter den amerikanske sentralbanken åpner for bankers tilbakekjøp av egne aksjer, har storbanker som JPMorgan, Goldman Sachs og Morgan Stanley varslet store tilbakekjøpsprogrammer.

JPMorgan lanserte kun minutter etter nye Fed-regler et tilbakekjøpsprogram på 30 milliarder dollar.
Publisert: Publisert:

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) forbød i juni tilbakekjøp av egne aksjer og satte et tak på utbytteutbetalinger for de store bankene i landet.

Fredag løsnet sentralbanken på restriksjonene, og åpnet muligheten for aksjetilbakekjøp i første kvartal. Storbankene ventet ikke lenge med å åpne pengekranen.

Bare minutter etter Feds beslutning varslet JPMorgan Chase et tilbakekjøpsprogram på 30 milliarder dollar i første kvartal neste år, skriver New York Times.

Ifølge CNBC utgjør som regel tilbakekjøp av egne aksjer 70 prosent banknæringens utbetalinger til aksjonærene.

Følger etter

De andre storbankene Morgan Stanley og Goldman Sachs vil punge ut for egne aksjer på nyåret.

Morgan Stanley lanserte tilbakekjøp på 10 milliarder dollar i første kvartal, mens Goldman Sachs, uten å oppgi noen sum, uttalte at det ville komme et tilbakekjøpsprogram for første kvartal.

Citigroup, Bank of America og Wells Fargo har til Bloomberg gitt signaler om at de vil følge etter.

Les også

Den amerikanske sentralbanken varsler nullrente ut 2023

Wall Street-opptur

Tilbakekjøpsprogrammene ga oppsving for bankaksjene på Wall Street fredag. JPMorgan steg 5,29 prosent, Morgan Stanley klatret 4,38 prosent, mens Goldman Sachs steg 4,12 prosent.

– At Fed innførte nye regler var forventet. Muligheten til å kjøpe tilbake aksjer, innenfor visse grenser, ble håpet på, men ikke forventet, skriver Credit Suisse-analytiker Susan Katzke i et notat omtalt av Bloomberg.

Les på E24+

Analytikere: Slik vurderer de Tesla-aksjen akkurat nå

Les også

Positivt overrasket over finansministervalg: – Pådriver for solid krisepakke

Publisert: