Rolig ukestart på Oslo Børs

Hovedindeksen endte svakt opp mens oljeprisen svinger knapt i pluss mandag. Aksjen til Spetalen-selskapet Saga Pure føk opp over 10 prosent.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs hentet seg inn etter nedgang i morgentimene og endte opp 0,32 prosent.

Gjeninnhentingen gjelder også for oljeprisen. Ett fat med nordsjøolje (brent) omsettes for 64,58 dollar i spotmarkedet, opp 0,11 prosent for dagen.

Equinor fulgte oljeprisen nedover i morgentimene, og har ikke lykkes i å hente seg helt inn. Aksjen er ned 0,36 prosent ved stengetid. Det samme gjelder Aker BP som tidligere var ned nærmere én prosent, men som hentet seg noe inn til en nedgang på 0,68 prosent.

Kraftig oppgang for Spetalen-selskap

Induct steg kraftig på morgenen med en oppgang på nærmere 10 prosent, men dempet seg utover dagen. Aksjen endte likevel opp 5,49 prosent. Mandag morgen meldte selskapet at de har hatt 25.000 påloggede brukere de siste tre månedene, noe det beskriver som en «milepæl».

Spetalen-dominerte Sage Pure steg også markant med 10,87 prosent. Samme morgen meldte selskapet at det har tegnet seg for akser verdt 15 millioner i Bergen Carbon Solutions, i forbindelse med børsnotering på Euronext Growth.

Kapitalinnhentingen til Bergen Carbon Solutions er på totalt 80 millioner kroner, og vil lede til at selskapet søker notering på Euronext Growth, ifølge Saga Pure.

Seadrill endte samtidig opp 7,03 prosent etter å ha falt mer enn 29 prosent på fredag før helgen.

Blant de mest omsatte falt Hydro med 1,67 prosent. Telenor-aksjen ble også høyt omsatt, og startet dagen med kursfall. Telegiganten endte opp 0,57 prosent. DNB tynget derimot Børsen med et kursfall på 2,27 prosent.

Ellers steg både Nel og Rec Silicon med henholdsvis 6,59 og 8 prosent.

Les også

Børsras i Tyrkia etter at Erdogan sparket sentralbanksjef

Renteoppgang i USA

Utslagene kommer etter en blandet børsmorgen i Asia. Tokyo-børsen falt mer enn to prosent, mens Shanghai-børsen klatret mer enn én prosent.

Det var også blandet utvikling på Wall Street før helgen, med små endringer på S&P 500-indeksen.

Ellers har de lange rentene på amerikanske statsobligasjoner gått noe ned.

Den 30-årige renten var innom 2,5 prosent i uken som gikk, men er nå på rundt 2,39 prosent. Den 10-årige renten, som var innom 1,75 forrige uke, ligger nå på 1,69 prosent.

– Det er denne renteoppgangen som har bidratt til at mange investorer har kastet seg over de sykliske aksjene til fordel for vekstaksjene i 2021. Denne trenden er for øvrig ventet å fortsette såfremt verdensøkonomien fortsetter sin normaliseringsferd, skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i en kommentar.

Publisert:
Gå til e24.no