Vimpelcom-saken: Telenor med rådgivningsgruppe

En gruppe rådgivere i Telenor bisto Telenors styremedlemmer i det korrupsjonsmistenkte mobilselskapet Vimpelcom.

GRUPPE: Rådgivningsgruppen skulle hjelpe med vanskelige styrespørsmål. Gruppen går under kallenavnet «BAG» internt – «board advisory group».

Terje Pedersen
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det betyr at flere enn de som hittil er kjent, hadde inngående kunnskap om hva Telenors styremedlemmer i Vimpelcom fikk vite, skriver Dagens Næringsliv.

Telenor har i en årrekke hatt tre representanter i Vimpelcom-styret. Rådgivningsgruppen skulle hjelpe med vanskelige styrespørsmål. Gruppen går under kallenavnet «BAG» internt – «board advisory group».

– Grunnen til opprettelsen av støttefunksjonen er at den forretningsmessige kompleksiteten i saksdokumentene og sakstilfanget generelt i Vimpelcom-styret er så stort at styremedlemmene nominert av Telenor bør ha tilgang på rådgivning når de selv mener de har behov for det, skriver informasjonssjef Atle Lessum i Telenor i en epost til Dagens Næringsliv. Lessum understreker at rådgivningsgruppen var underlagt full taushetsplikt.

Han opplyser at også støttefunksjonens rolle vil bli gjenstand for den interne granskingen som Telenor har bestilt fra Deloitte.

I forrige uke ble Telenors finansdirektør Richard Olav Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen midlertidig fristilt fra sine arbeidsoppgaver som følge av Vimpelcom-saken og Telenors interne gransking.

Les også

Kilder til VG: Disse Telenor-toppene visste om korrupsjons-bekymringene allerede i 2011

Les også

Telenor suspenderer fire toppfolk

Les også

Vimpelcom tjener rått i Usbekistan

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Veon (tidl. Vimpelcom)

Flere artikler

  1. Stepper inn som Telenors finansdirektør: Må trekke seg fra VimpelCom-styret

  2. Telenor suspenderer fire toppfolk

  3. Korrupsjonsjeger skal granske Telenor

  4. Annonsørinnhold

  5. To Telenor-direktører går av

  6. Telenor-topper «fredes» i ekstern gransking