Alphabet øker milliardresultatet – slår forventningene

Googles morselskap Alphabet kan vise til kraftig stigende inntekter og resultat i årets tre første måneder, og overgår analytikernes forventninger.

TALLSLIPP: Google morselskap Alphabet legger frem kvartalstall mandag.

Foto: Marcio Jose Sanchez AP
  • Asgeir Aga Nilsen
  • André Haugen
Publisert:

I kvartalet hadde søkemotorkjempen inntekter på 31,1 milliarder dollar, opp fra 24,75 milliarder dollar på samme tid i fjor, ifølge kvartalsrapporten.

Samtidig steg resultatet etter skatt til 9,4 milliarder dollar fra 5,4 milliarder.

Resultatet per aksje havnet på 9,93 dollar. På forhånd hadde analytikerne sett for seg et resultat på 9,28 dollar per aksje, ifølge Thomson Reuters.

Samtidig var inntektene ventet på 30,3 milliarder dollar.

Googles annonsevirksomhet omsatte for 26,64 milliarder dollar, men «andre inntekter», inkludert blant annet skyvirksomheten og maskinvaresalg, sto for nesten 4,3 milliarder dollar.

På grunn av en ny regnskapsregel inkluderer Alphabet denne gangen også de urealiserte gevinstene og tapene fra investeringer i selskaper som Uber. Selskapet bokfører en inntekt på over 3 milliarder dollar for denne type investeringer.

I handelen etter stengetid på Wall Street stiger Alphabet med 0,4 prosent.

Les også

Netflix banker forventningene – aldri hatt sterkere vekst

Motvind for IT-kjemper

Alphabet er blant de første av de kjente IT-gigantene som er i ilden med kvartalstall. I forrige uke leverte Netflix sterke tall, mens det er duket for tallslippene fra blant annet Facebook og Amazon på onsdag og torsdag denne uken, før Apple skal til pers 1. mai.

I forkant av tallslippene det til tider vært ruglete på børs for IT-selskapene, ikke minst for Facebook i kjølvannet av Cambridge Analytica-skandalen.

Og resultatslippene denne uken vil bli viktige for hele børsutviklingen fremover, ifølge Nordea-strateg Ingvild Borgen Gjerde.

Hun viser i en ukesrapport mandag til at de amerikanske IT-selskapene sto for rundt halvparten av børsoppgangen i fjor, før de møtte mer motbør i år. Sektoren utgjør en fjerdedel av børsverdiene i USA, men vil ventelig stå for en tredjedel av den samlede resultatveksten i første kvartal, påpeker Gjerde.

– Svært viktig for børsutviklingen

Les også

Nettgiganter får juling på Wall Street

– Selskapene er sårbare for økte handelsbarrierer med Kina, på grunn av tett integrerte verdikjeder med kinesiske underleverandører, samtidig som Cambridge Analytica/Facebook-skandalen bidrar til økt regulatorisk risiko og usikkerhet knyttet til mer langsiktige inntjeningsforventninger, påpeker strategen.

Om resultatene blir av det svake slaget tror Gjerde det vil forsterke bekymringer knyttet til farten i global økonomi, samt kunne gi grobunn for nye runder med nervøse markeder.

– Videre børsoppgang er avhengig av videre solid vekst i selskapenes inntjening, og IT-sektoren er viktig for dette. Gode resultater fra IT-selskapene denne uken blir dermed svært viktig for børsutviklingen fremover, mener strategen.

Les også

Nytt resultatfall for H&M: – Starten på året har vært tøff

Les også

Venter alumina-smell for Hydro etter Brasil-trøbbel

Les også

Venter oljeopptur og laksefall

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Alphabet

Flere artikler

  1. – Rapporteringssesongen blir enormt viktig

  2. Spår opptur for «huggtann»-aksjene

  3. Kraftig resultathopp for Facebook

  4. Google knuste forventningene og aksjen stiger over fem prosent

  5. Facebooks marerittuke: 80 milliarder av Zuckerbergs formue blåst bort