– Jeg kan godt spandere champagne om kommunisten tar meg igjen

Daytrader Svend Egil Larsen føler seg trygg på at han nå har lagt de andre Aksje-NM kjendisene bak seg i støvet.

SLAPPER AV: Denne uken er det ferie for daytrader Svend Egil Larsen, men han skal logge på av og til for å sikre gruppeseier i Aksje-NM.
Publisert:

– For å si det slik har jeg avkastning på over 17 prosent, mens annenplassen kun har én prosent så jeg tror ikke det blir noe problem å trygge seieren i den gruppen, sier daytrader og robotdödar Svend Egil Larsen.

Kort tid før Oslo Børs åpnet torsdag hadde Larsens portefølje en totalavkastning på 17,91 prosent, og en vekst på 1,71 prosent så langt denne uken.

Se porteføljen til daytraderen her!

Forrige uke var Larsen blant dem som kjempet om ukeseieren, men endte på en sjetteplass da siste handel var gjennomført fredag.

– Jeg gjorde et siste desperat forsøk på ukeseier med African Petroleum Corporation, men det holdt ikke helt inn, og sammenlagt seier har jeg gitt opp for lenge siden, sier Larsen.

Katastrofe

Mens Larsens portefølje har skutt i taket har rivalene Mimir Kristjansson og aksjeapen Matu måttet se avkastningene sine forsvinne de siste to ukene.

Torsdag er Borneo-orangutangens portefølje ned 3,44 prosent for uken og i minus 9,01 prosent totalt i Aksje-NM.

Vil du se om du kan slå Larsen og de andre kjendisene?Test ut Aksje-NM her!

– Før eller siden ville det gå dårlig med apen. Det var bare en katastrofe som ventet på å skje, sier Larsen.

Denne uken tok aksjeapen inn et av robotdödarens favorittselskap både i og utenfor konkurransen, nemlig Q-Free.

– På lang sikt har jeg tro på Q-Free, men akkurat nå tror jeg aksjeapen kom litt sent til festen, sier Larsen som solgte seg ut av selskapet tidligere denne uken med en fortjeneste på nesten 6.000 kroner.

Kjøper champagne

Gjennom hele konkurransen har kommunist og forfatter Mimir Kristjansson og daytrader Svend Egil Larsen sloss om å bli best av kjendisdeltagerne.

Etter å ha blitt kraftig parkert de siste to ukene sa Kristjansson onsdag at han syntes Larsen burde spandere champagne på ham, om han klarte å nærme seg daytraderens avkastning igjen.

– Om han skulle klare det kan jeg godt kjøpe champagne til kommunisten. Det høres ut som et typisk venstreside-forslag, sier Larsen og ler.

Han understreker at han ikke tror han vil måtte punge ut med det første.

Bør slå meg

Da konkurransen startet sa Larsen at han hadde to mål. Det første var å bli best i gruppen sin, og det andre gikk ut på at han skulle slå skolelagene, eller Finansvalpene.

Torsdag morgen hadde det beste studentlaget en total porteføljeavkastning på 16 prosent, mens Larsens lå på 17,91 prosent.

– Jeg synes egentlig at de burde klare å slå meg. Vi snakker tross alt om 51 lag med flere deltagere fra Norges beste skoler. De burde klare å ta en middelaldrende daytrader, sier Larsen og ler.

Han legger til at nok ikke kommer til å gjøre noen store endringer i porteføljen sin de siste ukene, men ha øynene åpne om det skulle dukke opp noen gode investeringsmuligheter.

Vil du se om du kan slå Larsen og de andre kjendisene? Test ut Aksje-NM her!

Les også

– Allerede med morsmelken fikk jeg inn viktigheten av bunnlinje

Les også

– Om jeg havner i nærheten av Larsen bør han spandere champagne

Les også

Ulltveit-Moe: – Feilene jeg har gjort, har vært dyr lærdom

Publisert:

Her kan du lese mer om