- Privatpersoner skjelver i buksene

Småsparere nettosolgte aksjer for 80 millioner kroner i mars.

POPULÆR: Royal Caribbean Cruises, her ved skipet Allure of the Seas, var mest kjøpt hos Netfonds, Nordnet og Skandiabanken i mars.
Publisert: Publisert:

De private aksjekundene hos Nordnet, Netfonds og Skandiabanken er tydelig bekymret for et snarlig børsfall, viser selskapenes egne tall.

- Kombinasjonen av at børsene stadig når nye høyder, bråk rundt problemene på Kypros og svake tall fra Europa har fått privatpersoner til å skjelve i buksene, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet Bank i en uttalelse.

Les også: Nordnet: - Kvinner er de beste investorene

Han trekker fram de høye kursene, problemene på Kypros og svake makrotall i Europa som årsaker til at stemningen er «bearish». I tillegg er det historisk sett på tide med en korreksjon i det amerikanske markedet.

- Det ligger en korreksjon i luften, og private aksjesparere med høydeskrekk ønsker å posisjonere seg for dette, forteller Skar.

Totalt ble det omsatt aksjer for 9,3 milliarder kroner i mars hos de tre aktørene. Dette tilsvarer et fall på 15,5 prosent fra februar til mars.

RCL mest kjøpt

Noen ting er imidlertid som alltid: Noen aksjer er mer populære enn andre. På handelstoppen troner solenergiselskapet REC, etterfulgt av Norse Energy og Northland Resources.

REC-aksjen ble omsatt for under én krone ved inngangen til mars. Dagens kurs er drøyt 1,26 kroner. Norse Energy toppet listen over børsrakettene i første kvartal, og har gått pene 671,88 prosent siden årsskiftet. Northland toppet den motsatte listen - taperlisten - for første kvartal, men utviklingen i aksjen har vært mer positiv i mars måned.

Les også: Disse børsrakettene skulle du hatt i år

Les også: Disse aksjene bør du ha styrt unna

Royal Caribbean Cruises var mest nettokjøpt i mars. Cruiserederi-aksjen har falt snaut 4,5 prosent den siste måneden. På de neste plassene følger Yara og Marine Harvest, mens Seadrill, Petroleum Geo-Services og Subsea 7 var mest solgt.

- Fallet og svingningene i oljeprisen i mars har bidratt til at de private har redusert sin eksponering mot olje og oljeservice. Den positive utviklingen i USA og lysere utsikter for den amerikanske konsumenten bidrar på den andre siden til økt tro på RCL, sier Anders Skar.

Publisert:
Gå til e24.no