Bakglatt på Børsen

Svak nedgang fra start, men kontrakter løfter flere av riggselskapene. 

FALT TILBAKE I ÅPNINGEN: Hovedindeksen på Oslo Børs falt tilbake mandag formiddag.
Publisert:

Det norske aksjemarkedet innleder børsuken med svak nedgang.

10 minutter ut i handelen er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,3 prosent til 469,65 poeng.

Fredagens børstaper Aker Solutions sendes svakt ned i åpningen. Statoil varslet like før børsåpning at det har gitt Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) oppdraget med å designe og bygge dekket til Dagny-plattformen i Nordsjøen.

Samtidig er det klart at Aker Solutions i Stavanger, Oslo og Kuala Lumpur blir nær samarbeidspartner på detaljerte ingeniørtjenester, offshore sammenstilling og idriftsettelse.

Kontrakten har en totalt estimert verdi på 6,1 milliarder kroner. Aker Solutions opplyser i en separat melding at kontrakten for deres del er verdt 1,6 milliarder kroner.

Aker Solutions faller 0,4 prosent til 106,60 kroner.

Følg råvarer og aksjer med E24

Sevan Drilling med storkontrakt
Riggselskapet Sevan Drilling stiger kraftig fra åpning. Det skjer som en følge av at selskapet har inngått en avtale med en stor internasjonal aktør om utleie av en av riggende som er under bygging for arbeide i Mexicogolfen. Avtalt dagrate er 500.000 dollar.

Sevan Drilling stiger 4,81 prosent til 4,14 kroner.

Songa-jubel

Et annet riggselskap løftes også kraftig fra åpning. Songa Offshore meldte i formiddag at riggen Songa Trym endelig er ferdig oppgradert og klar for Statoil-oppdrag etter et rådyrt verftsopphold.

Aksjen sendes opp 8,51 prosent til 6,18 kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om