Subsea 7 får storkontrakt

Statoil-utbygging gir arbeid på Vigra og Stavanger. Nord-Norge kan også få en andel.

VERDENS STØRSTE: Aasta Hansteen skal bygges ut med verdens største Spar-plattform
Publisert:

Statoil har tildelt Subsea 7 en kontrakt på omlag 380 millioner dollar, eller knappe to milliarder kroner, knyttet til utbyggingen av gass-feltet Aasta Hansteen utenfor Bodø.

Det fremkommer i en børsmelding tirsdag morgen.

Kontrakten omfatter arbeid med strømningsrør og marine operasjoner, samt uttauing og fortøyning av den flytende produksjonsplattformen (Spar FPSO) på feltet.

Oppdragene starter umiddelbart, og installeringen vil skje i perioden 2014-2016, og er planlagt fullført i 4. kvartal 2016.

Subsea skriver i sin børsmelding at arbeidet skal utføres ved Subsea 7s verft på Vigra og at prosjekteringen umiddelbart vil starte ved selskapets kontorer i Stavanger.

Arbeid i Nord

Men også Nord-Norge kan få sin andel av arbeidet.

«Subsea 7 planlegger å etablere seg i Nord-Norge som følge av denne kontraktstildelingen. De har også planer om å benytte lokale leverandører fra Nord-Norge,» heter det i en pressemelding fra Statoil.

- Vi er glade over å se at kontrakter med Statoil fører til etableringer i Nord-Norge og bruk av lokale leverandører. De fleste ringvirkningene vil imidlertid skje i driftsfasen, når feltet er i produksjon, sier direktør Jon Arnt Jacobsen i Statoil i pressemeldingen.

Aasta Hansteen-feltet skal driftes fra Harstad, Statoils nye driftsområde i nord. Forsyningsbasen plasseres i Sandnessjøen og helikopterbasen i Brønnøysund.

Gassen skal transporteres gjennom en ny 480 kilometer lang gassrørledning fra feltet til Nyhamna i Møre og Romsdal.

Les også

Aker Solutions sikret kontrakt til 2 milliarderAker Solutions vant millionkontraktGigantprosjekt i Norskehavet vedtattNord-Norge: Kampen står om 120 oljemilliarder

Publisert: