Telenor kan ha fått kjøper til Vimpelcom-aksjene

Det Hongkong-baserte investeringsselskapet Hutchison skal være interessert i å kjøpe opptil 89 prosent av det korrupsjonsanklagede, russiske mobilkonsernet Vimpelcom.

VIL IKKE BEKREFTE: Det er en russiskavis som medler at Telenor kan ha fått solgt aksjene sine i omstridte Vimpelcom.

Terje Pedersen NTB scanpix
 • NTB
 • Cecilie Storbråten Gjendem
 • Ingvild Sagmoen
Publisert:,

Dermed kan Telenor kanskje få avsetning for sine 33 prosent i problemkonsernet, ifølge Dagens Næringsliv.

CK Hutchison Holdings Limited har vært i samtaler om å kjøpe LetterOnes 56 prosent store post i selskapet og Telenors 33 prosents andel, ifølge russiske Vedomosti. Ifølge Bloomberg news baserer den russiske avisen seg på anonyme kilder.

Den russiske delen av Vimpelcoms virksomhet kan bli holdt utenfor en eventuell avtale, i og med at russisk Tele 2 er interessert i selskapet.

Selskapet som ifølge det russiske mediet ønsker å kjøpe Vimpelcom-aksjene har hovedkontorer i Hongkong, men har kontorer i 50 land. CK Hutchison Holdings Limited driver med alt fra telekommunikasjon, til finanstjenester og detaljhandel.

Les også

Kontrollkomiteen ber om Vimpelcom-dokumenter

Vil ikke bekrefte

– I oktober 2015 annonserte vi vår intensjon om å selge alle våre Vimpelcom-aksjer. Telenor Gruppen vil utforske alle muligheter for salg av aksjene og vil forsøke å finne den beste løsningen for Telenor og våre aksjonærer, skriver kommunikasjonsdirektør Severin Roald i en tekstmelding til E24.

– En tidsramme for når et slikt salg vil skje er ikke satt, men dette er en prosess som vanligvis tar tid. Vi kommer ikke til å kommentere ytterligere på salgsprosessen.

Tele2 Russia avviste å kommentere det selskapet omtaler som markedsrykter overfor Dagens Næringsliv. De andre involverte selskapene har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Les også

Bonuskutt for Telenor-topper

Store problemer

I slutten av februar ble det klart at Vimpelcom som i lengre tid har vært under etterforskning for korrupsjon hadde inngått forlik med påtalemyndigheten i USA og Nederland.

Det delvis Telenor-eide selskapet innrømte da korrupsjon, og vedtok en bot på om lag 6,8 millioner kroner.

– Korrupsjon er uakseptabelt og det er alvorlig at VimpelCom har innrømmet brudd på amerikansk og nederlandsk korrupsjonslovgivning. Telenor har samarbeidet med etterforskende myndigheter som vitne i saken, skrev Telenor i en børsmelding da.

Vimpelcom-saken har skapt store problemer for Telenor i løpet av de siste årene, og flere av toppsjefene i selskapet har måttet gå som følger av skandalen.

Les også

Ser større sannsynlighet for Telenor-exit i India

Les også

Kontrollkomiteen ber om Vimpelcom-dokumenter

Les også

Bonuskutt for Telenor-topper

Her kan du lese mer om

 1. Veon (tidl. Vimpelcom)
 2. Telenor
 3. Sigve Brekke
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Vimpelcom-ansatt varslet om mulig korrupsjon

 2. – Rykter og spekulasjoner

 3. Tidligere Telenor-topp går til Vimpelcom

 4. Annonsørinnhold

 5. Vil selge VimpelCom-aksjer for milliarder

 6. Hevder Telenors Vimpelcom-salg er en gavepakke til investorene