Gjensidige kjøper den svenske porteføljen til Vardia

To nyheter fra Gjensidige Forsikring torsdag morgen: Leverer rekordresultat og kjøper den svenske forsikringsporteføljen til Vardia Insurance Group.

REKORDRESULTAT: Gjensidige Forsikring leverer det sterkeste forsikringsresultatet noen gang i et første kvartal.

Foto: Morten Holm NTB scanpix
  • Johan Nordstrøm
Publisert:

Gjensidiges markedsandel i Sverige vokser med kjøpet fra 1,6 prosent til 2,5 prosent.

Kjøpet er i tråd med Gjensidiges strategi å vokse i regionen, melder selskapet.

Brutto forsikringspremier for den svenske porteføljen som kjøpes er rundt 650 millioner kroner i 2015. 75 prosent av forsikringspremiene gjelder fra forbrukere og 25 prosent gjelder småbedrifter.

Forsikringsproduktene distribueres gjennom Vardia Insurance Groups generalagent i Sverige, Vardia Försäkring og Vardia Försäkrings distrisjonution-partners.

I forbindelse med kjøpet av kjøpet av porteføljen har Gjensidige også inngått avtal om å kjøpe Vardia Försäkring fra Vardia Holding.

Vardia Holding er et selskap som er eid av de ansatte i Vardia Försäkring. Vardia Försäkring har 125 ansatte.

Rekordsterkt resultat

Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 1.608,9 millioner kroner i årets første kvartal. Det tilsvarer en oppgang på 63 prosent fra 987 millioner kroner, sammenlignet med første kvartal for 2015.

Dette er sterkere enn ventet. Analytikere som følger Gjensidige Forsikring forventet et resultat før skatt på 1.048 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Konsernets kjernevirksomhet går meget bra. Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble 1.250,7 millioner kroner opp fra 416,5 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Justert for en positiv engangseffekt på 476,6 millioner kroner som følge av endret pensjonsordning, ble forsikringsresultatet 774,1 millioner kroner. Dette tilsvarer en såkalt combined ratio på 86,0 prosent (skadeprosent + kostnadsandel). Dette er det sterkeste forsikringsresultatet noen gang i et første kvartal.

– Vi er godt fornøyd med den gode starten på året. Resultatene er drevet av solid premievekst, kostnadseffektiv drift og god kontroll på risikoseleksjon og risikoprising, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en børsmelding.

Finansavkastningen falt til 323,8 millioner kroner fra 520,9 millioner kroner i 1. kvartal i fjor. Det tilsvarer en nedgang til 0,6 prosent fra 0,9 prosent. Finansavkastningen ble påvirket av negativ avkastning på sykliske aktivaklasser, særlig PE-porteføljen.

Resultat etter skatt ble 1.108,9 millioner kroner, opp fra 748,1 millioner kroner første kvartal i fjor. Dette tilsvarer 2,22 kroner per aksje, opp fra 1,50 kroner per aksje i 1. kvartal i fjor.

Les også

Gjensidige om fallende finansresultater: – Må styrke oss på det vi selv har kontroll på

Solid premievekst

Forsikringsresultatet ble positivt påvirket av en solid premievekst på 7,7 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, og en sterk underliggende frekvensskadeutvikling, ifølge selskapet.

Selskapet mener at resultatet gjenspeiler også fortsatt god kontroll på kunde- og risikoseleksjon og risikoprising.

Lønnsomheten i kvartalet var bedre enn det som normalt kan forventes i et førstekvartal, hovedsakelig som følge av en gunstig værsituasjon.

Stormen Tor, som traff Norge i januar, påvirket erstatningskostnadene negativt med 68 millioner kroner.

Totalt storskadeinnslag var lavere enn det som normalt forventes og lavere enn i tilsvarende kvartal i fjor. I tillegg bidro avviklingsgevinster til det sterke resultatet.

Avviklingsgevinstene var på et noe høyere nivå i kvartalet enn det som forventes de nærmeste årene. Bankens resultatutvikling i kvartalet var stabil. I Pensjon og sparing var resultatutviklingen positiv grunnet høyere netto inntekter fra investeringer.

Utbytte for 2015 ble utbetalt 19. april 2016 med 4.200 millioner kroner, tilsvarende 8,40 kroner per aksje.

Les også

Ligger an til utbyttefest etter rekordår

Les også

2015 ble blant tidenes dyreste uværsår

Les også

Tungvekterne som vil prege vårens mest hektiske uke

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Gjensidige Forsikring
  2. Vardia

Flere artikler

  1. Avviklingsgevinster blåser opp Gjensidiges kvartalsresultat

  2. Resultatfall for Gjensidige

  3. Rekordresultat fra Gjensidige

  4. Gjensidige har aldri tjent mer på forsikring

  5. – Kan ikke si at dette er annet enn en overreaksjon