RenoNorden vurderer å selge selskapet

RenoNorden har hyret inn Carnegie for å tilrettelegge for salg av hele eller deler av selskapet. Aksjen falt på nyheten.

«SØPPELAKSJE»: RenoNorden vurderer å selge selskapet. Aksjen stupte på nyheten.
  • André Haugen
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert:

I en børsmelding tirsdag ettermiddag skriver det kriserammede avfallsselskapet RenoNorden at de har mottatt betinget budinteresse for hele, eller deler av selskapet.

RenoNorden har nå hyret inn Carnegie for å fungere som rådgiver og fasilitator av salgsprosessen.

Selskapet skriver at det ikke finnes noen garanti for at et salg vil bli gjennomført, men forventer at prosessen vil være sluttført innen slutten av årets fjerde kvartal.

Aksjonærene i RenoNorden ser å tro at dette kan bety verditap, for aksjen dumpet umiddelbart ned 21 prosent på nyheten. Aksjen har imidlertid hentet seg inn igjen, og ble ved børsslutt handlet for 6 kroner per aksje, ned 2,44 prosent for dagen.

Kriserammet

RenoNorden har vært i en kontinuerlig krise siden i fjor, da det ble avdekket at selskapet hadde inngått kontrakter i anbudsrunder til priser som var så lave at de ville påføre selskapet tap. Selskapet har gjort flere nedskrivninger og har også satt av penger i regnskapet i flere runder i forbindelse med krisen.

Selskapet har den siste tiden fått terminert to av de tapsgivende kontraktene. Først ut var Kragerø kommune, og tidligere i juli ble det også klart at selskapet fikk terminert kontrakten med Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap (RIR). Som et resultat av dette, og samtaler med andre kontraktsgivere vil selskapet reversere tidligere tap på 40 millioner, ifølge en børsmelding.

Kan gå mot mislighold

Etter at regnefeilene ble avdekket i fjor fortsatte skandalen. I vinter hentet selskapet 350 millioner i en emisjon som ble solgt inn som at den skulle sikre det finansielle grunnlaget.

RenoNorden er også i samtaler med sine banker om de finansielle vanskelighetene. Uten lettelser vil selskapet komme i brudd med betingelsene på lånene, har RenoNorden tidligere advart.

Samtalene med långiverne fortsetter, men selskapet understreker at det ikke kan garantere at det finner en løsning med långiverne, eller på hvilke betingelser en løsning blir funnet.

Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet har beskrevet det hele som en skandale.

Les også

Får kaste nok en kontrakt på søppeldynga

Les også

RenoNorden er politianmeldt

Les også

Kommune frykter søppelkaos: – Vi er bekymret

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. RenoNorden
  2. Carnegie

Flere artikler

  1. Får kaste nok en kontrakt på søppeldynga

  2. RenoNorden er konkurs

  3. Søppelselskapets nedtur: Dette gikk galt for RenoNorden

  4. RenoNorden må trygle bankene om hjelp: – Den største skandalen jeg kan huske

  5. Disse kommunene felte søppelgiganten