- Kjøp Røkke-aksje før kvartalstallene

Carnegie anbefaler kundene å kjøpe Aker Solutions.

KJØP FØR TALL: Carnegie mener kundene sine bør kjøpe Kjell Inge Røkkes Aker Solutions før selskapet legger frem tall 6. mai.
Publisert:

Aker Solutions

I en fersk oppdatering fra Carnegie anbefaler meglerhuset å kjøpe Aker Solutions-aksjer i forkant av at selskapet legger frem tall for første kvartal.

«Vi anbefaler å kjøpe Aker Solutions før første kvartalstallene, fordi vi tror at våre driftsresultat-estimater (EBITDA) på 1,082 milliarder kroner vil være 10 prosent over konsensus», heter det i en oppdatering.

200 kroner

Carnegie kaller Aker Solutions en mulig «snuoperasjon» som har potensial for driftsresultat i overkant av 5 milliarder kroner «bare ved å bringe Subsea og P&T tilbake til 2009-nivå».

Meglerhuset holder anbefalingen uendret på «outperform» og har et kursmål på 150 kroner. Dette er 20 prosent over dagens kursnivå.

Aker Solutions har hatt en flat utvikling den siste måneden, men har klatret 24 prosent det siste året.

Skulle selskapet matche sine konkurrenters mål, kan aksjen dobles, mener Carnegie.

Meglerhuset utelukker ikke at Aker Solutions-aksjen kan stige over 200 kroner «hvis en kombinasjon av inntektsvekst og økte marginer fortsetter i tråd med forventningene til konkurrentene».

Den høyeste noteringen for Aker Solutions noensinne er 193 kroner, og ble satt sommeren 2008. Under finanskrisen ble aksjen omsatt så lavt som 25,75 kroner.

Aker Solutions presenterer regnskapene for første kvartal 6. mai.

Publisert:

Her kan du lese mer om